CHP’den Burcu Köksal açıklaması: Belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık

CHP’den Burcu Köksal açıklaması: Belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık
7 Mart 2024 16:00

Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal’ın “Kazanırsam belediyenin kapılarını DEM Parti hariç tüm partilere açacağım” sözlerini dün kürsüden düzelten CHP lideri Özel, bugün de tartışmalara son noktayı koyan bir uygulamayı duyurdu.

 

 

CHP’de Burcu Köksal tartışması büyüyor. Dün Genel Başkan Özgür Özel’in katıldığı Afyonkarahisar mitinginde konuşan Burcu Köksal “Kazanırsam belediyenin kapılarını DEM Parti hariç tüm partilere açacağım” ifadelerini kullanmıştı.

Köksal’dan sonra kürsüye çıkan Özgür Özel ise belediye başkan adayının dilinin sürçtüğünü ifade ederek “Kendisi ‘başkanım lütfen beni düzelt’ diyerek ricada bulundu. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltelim CHP’nin kapıları tüm siyasi partilere açıktır” dedi.

 

 

“DEM’LİLERLE VE HÜDAPAR’LILARLA YÖNETMEYECEĞİM”

 

 

Ancak Köksal bu düzeltmenin ardından sosyal medya hesabından sözlerinin arkasında durduğuna dair bir açıklama yaptı ve “Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, Akp mevcut işçileri çıkaracak pkk’lıları işe alacak diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi dem’lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında demlilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisarı demlilerle ve hüdaparlılarla yönetmeyeceğim… Net….” ifadelerini kullandı.

 

 

“DÜNDEN BU YANA YENİ İHTİYAÇ HASIL OLDU”

 

 

Parti içinde tartışmalara ve krize sebep olan bu sözlere Genel Başkan Özgür Özel Kütahya mitinginde son noktayı koydu.

Daha önce açıkladıkları ve belediye başkan adaylarına izalatacakları mutabakat metnini hatırlatan Özgür Özel “Dünden bu yana o metne yeni bir şey ekeleme ihtiyacı hasıl oldu” diyerek şunları söyledi:

CHP’li belediyeler kişilerin dini inancı, mezhebi, etnisitesi, doğduğu yer ırkı ve hangi siyasi görüşe bağlı olduklarına bakılmaksızın hizmet edecekerine ve kapılarını herkese tam olarak açacaklarına söz verecekler.”

 

 

“BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

 

 

Metnin yarın tüm adaylara iletileceğini kaydeden Özel sözlerini “Bunları yerine getirenlerin başımızın üzerinde yeri var, onlara güveniyoruz…” diyerek noktaladı.

 

 

CHP’DEN AÇIKLAMA

 

 

Özgür Özel’in konuşmasından kısa bir süre sonra CHP’nin X hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapıldı. “Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır. Tüm halkımızı 31 Mart 2024’te Türkiye İttifakı’nda buluşmaya davet ediyoruz.” ifadesi kullanılırken, “Kamuoyuna Saygılarımızla” başlıklı bir metin yayınlandı.

 

giewhcgw8aali1pjpg-hEYhdeLHXkex7OaywPy6UA