CHP’den Adalet Bakanı’na ‘montaj’ sorusu

CHP’den Adalet Bakanı’na ‘montaj’ sorusu
18 Mart 2014 09:45

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Dinlemelerle ilgili başlayan adli süreçte, Adalet Bakanı olarak ses kayıtlarının ‘montaj’ olduğunu bildiğinizi söylemenizin hukuki dayanağı nedir?” diye sordu.

 

Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

 

“Montaj olmadığı ortaya çıktığı takdirde, kamuoyuna bu kez hangi açıklama tarafınızdan yapılacaktır?Dinlemelerle ilgili olarak ismi geçen kişilerin, ilgili tarihlerde nerede olduğuna ilişkin bilgiler baz istasyon kayıtlarından açıklanacak mıdır?

 

Ayrıca telefon sinyallerindeki konum bilgisi ile o saatte ilgili isimlerin nerede olduğu açıklanacak mıdır? Telefonda ismi geçen kişilerin cep telefonları sinyallerinden elde edilen konum bilgileri kamuoyuna açıklanacak mıdır? Adalet Bakanı olarak konuşmaların montaj olduğunu ispatlayacak somut delilleri kamuoyuna açıklayacak mısınız?

 

İlahiyat ve hukuk bölümü mezunu olarak ses ve akustik uzmanlarının uzmanlık alanına giren bir konu ile ilgili nasıl görüş belirtebiliyorsunuz? Özgeçmişinizde ses ve akustik uzmanlığı yer almakta mıdır?”