CHP’den 2 bin yeni belediye sözü

CHP’den 2 bin yeni belediye sözü
5 Temmuz 2021 08:45

CHP Parti Meclisi’nde (PM) oy birliği ile kabul edilen Yerel Yönetimler Politika Belgesi’ne göre, CHP iktidarında yerel yönetimlerin yetkileri ve öz gelirlerinin yanı sıra belediye sayıları da artırılacak.

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından hazırlanan Yerel Yönetimler Politika Belgesi, 52 sayfadan ve 3 ana başlıktan oluşuyor. CHP, Yerel Yönetimler Politika Belgesi ışığında, partinin Yerel Yönetimler Reformu Kanun Teklifi’ni yazmaya başlıyor. Kanun teklifi hazırlanarak TBMM’ye sunulacak.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çalışmaya ilişkin olarak şunları söyledi:

 

“Yeni bir merkez-yerel dengesi kuracağız. Yerel yönetimler devletin vatandaşa en yakın elidir. Siyasi iktidar o eli kesmek istiyor ama biz güçlendireceğiz. Gelişmiş ülkelerde belediye başına düşen kişi sayısı 10 binlere inerken bu rakam Türkiye’de 60 binlere çıktı. Hizmetler halktan uzaklaştı. İhtiyaçlara göre yetkilerini ve bütçelerini düzenleyerek kapatılan beldeler ile birlikte 2 bine yakın belediyeyi halkımızın hizmetine sunacağız. Belediye başına düşen kişi sayısını 60 binlerden 20 binlere düşüreceğiz. Hizmetleri halka yakınlaştıracağız.”