CHP’deki skandal Salı günü sonuçlanacak

CHP’deki skandal Salı günü sonuçlanacak
31 Ocak 2016 16:04

CHP’de Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka‘nın bir vekilin odasındaki Atatürk resmini indirdiğini söylemesiyle patlak veren skandalda tamamlanan soruşturma süreci Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Almanya’dan dönüşünü bekliyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, en geç salı günü bir sonuç alınmış olacağını söyledi.

 

 

 

 

Atatürk posterinin indirilmesi skandalında soruşturma heyetinin bilgisine başvurduğu CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yapılan görüşmede bir isim vermediğini belirterek; “Çünkü bu konuda ismi bilen tek kişi Aylin Nazlıaka’dır. Bize sadece böyle bir olayın başına geldiğini söyledi. İsim vermemişti. Aylin Hanım, ‘Böyle bir şey yok. Ben kafadan attım’ diyorsa iftira suçu işlemiş demektir” dedi.

 

 

Skandalın bu noktaya gelmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Aytun Çıray, şunları söyledi: “Çünkü Atatürk bizim milli değerlerimizden biridir. Bu ülkenin kurucusudur. Eğer bayrak gibi, Atatürk gibi milli değerlerimize sahip çıkmazsak, millet olmaktan çıkarız. Bu partiler üstüdür. Aylin Nazlıaka bu konuda kendine bilgi saklama hakkına sahip değildir. Aksi halde Atatürk’e karşı topyekûn bir saygısızlık ve ihanet içine düşmüş olabilir. Bu konuya Genel Başkanımızın el koyması çok önemlidir.” Özgür Özel: Salı günü sonuç alınır Bartın Milletvekili Muhammed Rıza Yalçınkaya, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan oluşan muhakkik heyeti, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve on olarak Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile görüşerek raporunu hazırladı. Heyet görüşüne başvurduğu milletvekillerinin ifadelerine yer verdiği raporunu CHP Meclis Grup Yönetimi’ne sundu. Konuyla ilgili nihai kararı CHP Grup Yönetimi verecek. Grup İç Yönetmeliği’nin ilgili maddesi gereğince disiplin soruşturmasını gerektiren bir durum varsa, ilgili kişiler hakkında disiplin süreci başlatılacak. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, en geç salı gününe kadar bir sonuç alınacağını söyledi.

 

 

Kaynak: Yurt Gazetesi