CHP'de Tabanın Sesi Merkez Çalışma Grubu delegeleri uyardı

CHP'de Tabanın Sesi Merkez Çalışma Grubu delegeleri uyardı
16 Temmuz 2012 14:58

CHP’de Tabanın Sesi Merkez Çalışma Grubu, kurultay öncesi bir bildiri yayınladı. Parti yapılanmasındaki önemli değişikliklere dikkat çeken grup, önümüzdeki seçim süreçlerinin altını çizerek, oy kullanırken kurultayda delegelerden bilinçli hareket etmesini istedi.

34.Kurultay Delegesi arkadaşlarımız,

Kongreler sürecimiz 17-18 Temmuz 2012 de yapılacak olan 34.Kurultayımızla tamamlanmış olacaktır. 34. Kurultayın en önemli özelliği partimizin yenilenme sürecinde kabul edilen yeni tüzüğümüzle yapılmasıdır. Seçimlerin esas olarak çarşaf liste ile yapılması,Genel Başkan adaylığında delege oyu barajının %10 a düşürülmesi, parti meclisi üye sayısının 60’a çekilmesi,gençlik ve kadın kotasının toplam %43 olması parti yapılanmasında önemli değişikliklerdir.

Bu değişikliklerle gerçekleşecek kurultayımızda seçilecek yeni Genel Başkanımız ve Parti Meclisi, önümüzdeki Yerel, Genel, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimiz adaylarını belirleyecek, partimizin seçim politikasını çizecek ve uygulayacaktır. Bu nedenle 34.kurultaydaki seçimlerin kimleri parti organlarına taşıyacağı önemlidir.

TABANIN SESİ kurultay sürecinde bilinçle hareket etmekte ve delege arkadaşlarımızdan bu sürecin önemini bilerek seçimlerde tercihlerini kullanmalarının altını ısrarla çizmektedir.

TABANIN SESİ CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan ülkenin ve halkın kurtarılması için büyük destek gören yenileşmenin bir parçasıdır. Bu yenileşme yalnız Genel Başkan değişikliği ile sınırlı görülmemelidir. Emeğe saygı ve demokratik kuralların gözetilmesini temel ilke olarak benimseyen

TABANIN SESİ, onlarca yıl partide bu temel ilkelerin çiğnenmesini parti içi sorunlarımızın temeli ve iktidara gelemeyişimizin de asıl nedeni olarak görmektedir. 2010 Mayısından bu yana onlarca yıl parti içindeki hastalıkların bugüne değin süregelmesi bu kurultayda çözümleyeceğimiz en önemli konumuzdur.Zarf değişmiş, mazruf(zarfın içindeki-içerik) maalesef değişmemiştir. Şimdi esas bu değişimin zamanıdır. Yaşadığımız bütün sıkıntıların temeli de budur.

TABANIN SESİ emek ve demokratik kuralların partinin bütün organları ve parti yaşamında egemen olmasını isteyenlerin gürleşen sesidir.

TABANIN SESİ Üyelerin,gönüllülerin görüş ve önerilerini siyasal doğrultusunun temeli olarak gören,bütün çalışmalarını parti içinde partinin ilgili bütün alanlarında demokratik işleyişi egemen kılanların buluştuğu parti içi paylaşım alanıdır.

TABANIN SESİ yalnız hesap sormayı değil önce kendi içinde hesaplaşmayı bilenlerin,yanlız eleştirmeyi değil öz eleştiriyi kendi içinde demokratik bir işleyişle yapanların da buluşma alanıdır.

TABANIN SESEİ Bütün parti üyeleri arasında “çatışma ve düşmanlık” kültürünün değil,dostluk,kardeşlik,hoşgörü, önyargısız tartışma ve dayanışmanın,samimiyetin yaygınlaşmasının adresidir.

TABANIN SESİ OLARAK ÖRGÜTLERDE PARTİMİZİN ADINA YAKIŞAN VE YARAŞAN ŞEKİLDE, KURULUŞ FELSEFESİNE, KURTULUŞUN RUHUNA UYGUN OLARAK DİRİLMEYİ GELİŞMEYİ ESAS ALIYORUZ.

ATATÜRK’ÜN DEVRİMCİLİĞİ, KİŞİLİK VE RUH KARAKTERLERİNİ TEMEL ALAN PARTİMİZİ YAŞADIĞIMIZ YÜZYILIN DEĞİŞEN KOŞULLARINA UYARLAYARAK, SAVAŞIN EŞİĞİNE GETİRİLEN DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE BARIŞI SAVUNUYORUZ. EMPERYALİZME KARŞI DÜNYADA İLK BAŞKALDIRIYI BAŞARMIŞ BİR GELENEĞİN GÜNÜMÜZDEKİ İZLEYİCİLERİ OLARAK TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE DE HALKIN DEMOKRATİK İKTİDARINI SANDIK YOLUYLA KURMAYI AMAÇLIYORUZ.

Bu temel ilkelerden uzaklaştıkça iktidar olmaktan da uzaklaşan partimizi 34.Kurultayımızda ülkenin ve halkın özlediği değişimi yalnız Genel Başkan değişiminde değil bütün organlarda, en başta da Parti Meclisinde gerçekleştirme çabasına bütün delege arkadaşlarımızı çağırıyoruz.