CHP’de kurultay sonrası ilk grup toplantısı, Yerlikaya’nın ilk bütçesi!

CHP’de kurultay sonrası ilk grup toplantısı, Yerlikaya’nın ilk bütçesi!
5 Kasım 2023 11:47

Bu hafta Meclis’te genel kurul ve bütçe mesaisi sürecek. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ilk sunumunu yapacak. CHP’de de kurultay sonrası ilk grup toplantısı gerçekleşecek.

 

 

Meclis’in ve siyasetin bu haftaki gündemi, geçtiğimiz haftalara göre nispeten sakin. CHP’nin kurultayı sebebiyle geçtiğimiz haftayı bir gün erken tamamlayan Genel Kurul’da bu hafta Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi görüşmelerine devam edilecek. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise dört bakanlığın bütçe mesaisi var.

 

 

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’NIN İLK BÜTÇE SUNUMU

 

 

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre salı günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı, Perşembe günü Sağlık Bakanlığı ve Cuma günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bütçelerinin görüşüleceği komisyonda gözler çarşamba gününde olacak. Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğu yıllarda en tartışmalı ve en uzun toplantılara ev sahipliği yapan komisyonda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ilk sunumunu yapacak. Yerlikaya’nın bütçe performansı da muhalefet partilerinin bakana ve bakanlığa yönelik destek ve eleştirileri de merak konusu.

 

 

AİLE VE GENÇLİK FONU TEKLİFİ BİR HAFTA SONRA KOMİSYONDA
Komisyon görüşmelerine başlanması beklenen Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasını düzenleyen kanun teklifinin AK Parti Grubunun teklif üzerindeki çalışmalarının devam etmesi sebebiyle bir sonraki hafta komisyona gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta grup toplantısı yapmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta partisinin grup toplantısında konuşması planlanıyor. HEDEP, İYİ Parti, MHP ve SAADET liderleri de salı ve çarşamba günleri düzenleyecekleri grup toplantılarında haftalık değerlendirmelerini yapacak. Grup toplantılarının ana gündemi Gazze’ye dönük saldırılar ve sivil can kayıpları olacak.

 

 

KURULTAY SONRASI İLK CHP GRUBU
Haftaya kurultay yoğunluğunu geride bırakmış olarak başlayacak olan CHP’de ise grup toplantısının yapılıp yapılmayacağı netleşmedi. Parti kaynakları grup toplantısının yapılma olasılığının yüksek olduğunu ifade ediyor. Bir değişiklik olmazsa Salı günü yapılacak CHP grubunda yeni genel başkan seçilen Özgür Özel ilk konuşmasını yapacak.