CHP’de kongre süreci başladı, Kılıçdaroğlu ne yapacak?

CHP’de kongre süreci başladı, Kılıçdaroğlu ne yapacak?
5 Haziran 2023 09:10

Seçim sonrası önce MYK ardından Parti Meclisi toplantılarının yapıldığı CHP’de Kurultay sürecinin başlatılması kararı çıktı.

 

 

Sonbaharda yapılması beklenen kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Partinin başında kalıp kalmayacağı sorusuna, “Ona parti karar verir” cevabı vermekle yetinen Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir adım atacağı merak konusu.

 

 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre seçim sonrası partide değişim çağrısı yapanların içinde Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakması gerektiğini düşünenler var. Ancak “kurduğu ittifaklar, oluşturduğu demokratik cephe ile mücadele tarihlerinde bu kadar oy alan genel başkan olmadığını” söyleyen bazı CHP’liler ise kendisi başka bir karar almadığı sürece görevine devam etmesinin önünde engel olmadığı görüşünde.

 

 

Bunu savunanlar, “Haftalık, sezonluk, seçimden seçime genel başkan seçerek siyasi yolculuk yapılmaz. Mücadele esastır. Seçimi kazanamadık, dağılıyoruz, olmaz. Her seçimde istifa edilse siyasi tarihte Demirel, Erbakan, Ecevit olur muydu? Kongre sürecinde tüm yönleriyle değerlendirme yapılacak, yeni bir yapılanmaya gidilecektir” deniliyor.