CHP’de dokunulmazlık krizi PM’de

CHP’de dokunulmazlık krizi PM’de
9 Temmuz 2016 12:02

CHP’de uzun süredir krize neden olan dokunulmazlıkla ilgili hesaplaşma Parti Meclisi’nde yaşanacak.

 

 

 

15 Temmuz Cuma günü yapılacak olan PM’de başta Fikri Sağlar, İlhan Cihaner ve Almanya’ya gitmek üzere bindiği uçaktan savcılık kararıyla indirilen Eren Erdem olmak üzere bazı isimlerin Kılıçdaroğlu’nu, dokunulmazlığa verilen destek nedeniyle eleştirmesi bekleniyor. Toplantıda CHP’nin mahkeme süreçlerinde izleyeceği ‘ortak savunma’ da ele alınacak. PM’de ayrıca Mehmet Bekaroğlu’nun CHP’yi eleştiren raporuna yönelik tepkilerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

 

 

DOKUNULMAZLIK KRİZİ PM’DE

 
CHP’de uzun süredir parti yönetimi ile fezlekesi olan milletvekilleri arasındaki dokunulmazlık krizi, iki ay aradan sonra 15 Temmuz’da toplanacak olan PM’nin de gündemini oluşturacak. Fezlekesi olan milletvekillerinin birer birer savcılıklarca ifadeye çağrılması ve mahkeme süreçlerine ilişkin yaşanması muhtemel gelişmeler partideki rahatsızlığı artırırken Kılıçdaroğlu, Mayıs ayındaki Antalya kampının ardından bir kez daha eleştirilere hedef olacak.

 

 

110 İMZA’YA DİSİPLİN TEHDİDİNİ GÜNDEME GETİRECEK
PM toplantısında, dokunulmazlıklarla ilgili partide 110 imza girişimini başlatan ancak Kılıçdaroğlu’nun ‘disiplin’ tehdidiyle karşılan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın gerek dokunulmazlıklara verilen destek gerekse de ‘disiplin’tehdidi konusunda Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirmesi bekleniyor. Bir süredir genel başkanlık için partide nabız yoklayan Sağlar’ın yanı sıra kendisine destek veren ve geçtiğimiz günlerde Almanya’ya gitmek üzere bindiği uçaktan savcılık kararıyla indirilen Eren Erdem’in de Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca İlhan Cihaner gibi isimlerin de Kılıçdaroğlu’na dokunulmazlıklarla ilgili izlenen stratejinin yanlış olduğu eleştirisini getirmesi ve bundan sonra izlenmesi gereken hukuki süreçle ilgili bilgilendirme yapması bekleniyor.

 

 

BEKAROĞLU’NUN RAPORUNA TEPKİLER DE DİLE GETİRİLECEK

 
PM toplantısında gündeme gelmesi beklenen bir başka kriz ise Mehmet Bekaroğlu’nun CHP’ye yönelik eleştirilerini dile getirdiği ve ‘ulus devlet-laiklik’ gibi konularda yeniden tanım yapması gerektiğine ilişkin tespitlerinin bulunduğu raporu da gündeme gelecek. Partide rahatsızlığa yol açan raporla ilgili Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin sessiz kalmasının da eleştirilmesi bekleniyor..