CHP’de bir muhalif daha ihraç ediliyor! Suçu: Kılıçdaroğlu’nu eleştirip kurultay çağrısı yapmak

CHP’de bir muhalif daha ihraç ediliyor! Suçu: Kılıçdaroğlu’nu eleştirip kurultay çağrısı yapmak
22 Haziran 2016 16:24

CHP’nin parti yönetimini eleştirerek kurultay çağrısı yapan CHP Gençlik Kolları üyesi Kerem Donat, CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

 

 

 

CHP’nin parti yönetimini eleştirerek kurultay çağrısı yapan CHP Gençlik Kolları üyesi ve CHP İstanbul İl Engelliler Komisyonu Başkan Vekili Kerem Donat, CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

 

 

Daha önce 10 Kasım’daki yayını nedeniyle Yeni Akit gazetesine açtığı dava ile gündeme gelen Kerem Donat, yaptığı çağrıda “Olağanüstü Kongreyi TEK GÜNDEM MADDESİ İLE toplayınız! Toplayınız ve sizi, aynı zamanda “anahtar listenizi” seçen delegeler ile tek gündem maddelik, daima bahsettiğiniz “hukukun üstünlüğü ilkesi” gereği kurultaya giderek AKP dayatması “dokunulmazlığın kaldırılması” konusunu örgütünüze danışınız ve örgütün kararını uygulayınız!” dedi.

 

 

 

İşte o çağrı:

72224_646x774

2

3
Konuyla ilgili konuşan Kerem Donat olayın CHP Genel Merkezi’ne gittiği süreci şöyle anlattı:

 

 
MADDE VAR AMA SUÇUM YOK

 

 

“İlçe görevi olmadığı halde beni savunma yapmak için parti binasına çağırdı. Bende kendilerine bu konuyla ilgili bir savunma vermeyeceğimi çünkü onların bu görevi taşımadığını söyledim. Olay il başkanlığına sevk edildi ancak onlarda savunmamı dahi almadan talebim olmadığı halde dosyayı Genel Merkez’e gönderdi. Genel Merkez’den savunma yapmam için belge gönderildi. Tüzüğün 5. maddesine göre savunma yapmam isteniliyor ancak suçum gönderilen belgede yazmıyor” dedi.