‘CHP yerel seçimleri kaybederse Türkiye bir başka lige savrulur’

‘CHP yerel seçimleri kaybederse Türkiye bir başka lige savrulur’
22 Ağustos 2023 07:58

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, iktidara yakın kanal ve gazeteler dışında iktidarı eleştiren yazarların da ekonomiden sonra önemli gündem maddesinin CHP olduğunu belirterek, “Onlar neden iki de bir CHP tartışmasına giriyor?” sorusuna yanıt aradı.

 

 

“Çünkü bir ülkede muhalefet partisi güçlü olmazsa o ülkede demokrasi olmaz da ondan…” diyen Tezkan, yerel seçimlerde büyükşehirleri CHP’nin almasının önemine vurgu yaptı.

 
Tezkan, şunları kaydetti:

 

 

“Çünkü 11 büyük kenti İyi parti ve HDP’nin de desteğiyle elinde bulunduran CHP bu illeri kaybederse Türkiye bir başka lige savrulur da ondan… Çünkü İstanbul, Ankara gibi büyük kentleri kaybederse Türkiye Rusya olur da ondan… Çünkü 31 Mart yerel seçiminde muhalefet dibe vurursa otokrat rejimin sert yüzü daha da artar ondan…

Bu sebeple CHP o kanallarda da konuşuluyor, tartışılıyor…

Soruyorum… İyi partinin İstanbul’u kazanacak gücü var mı ? Yok… DEVA’yı, DP’yi, Saadet’i Gelecek partisini saymıyorum bile… İstanbul’da İmamoğlu’nun arkasında kilitlenirlerse demokrasi rayına oturur… Mesele bu kadar basit… Neden İstanbul mu? Çünkü İstanbul Türkiye’nin kader seçimi… 14 Mayıs seçimi kadar önemli… İstanbul giderse birçok hakkımız, hukukumuz, kazançlarımız da gider. İstanbul CHP’siz alınmaz… CHP’yi sık sık konuşmamızın nedeni bundan. İktidar sevdalısı medyanın ki gibi değil…”

 

Yazının tamamı için tıklayın.