CHP, yargı paketini AYM’ye götürüyor

CHP, yargı paketini AYM’ye götürüyor
5 Aralık 2014 08:58

Yargı paketini Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götüreceklerini açıklayan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, “Fethullah Gülen Cemaati mensubu olduğuna inandıkları devlet memurları, yargıçlar, savcılar ve polislere karşı bunlar bir operasyon yapacaklar” dedi.

 

AK YARGI KURULUYOR

 

 

CHP’li Öztürk, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında tartışmalı yargı paketine ilişkin konuştu. Öztürk, avukatlıktan hakimlik ve savcılık mesleğine geçişte, fiilen avukatlık mesleğinde en az beş yıl çalışmış olmak kuralının ikiye indirilmesine ilişkin şunları söyledi: “Böylelikle kadrolaşmanın yolu açılarak kolaylaştırılmaktadır. Alınacak dört bin civarında hâkim adayı ile Ak yargı oluşturulması amacı güdülmektedir. Belediyelerden iki yılını doldurmuş avukatlar hâkim yapılacak. Yıl içinde Adalet Akademisi kanununda yapılan değişiklikle mesleğe alımlarda da artık Adalet Bakanlığı ve dolayısıyla siyasi irade ağırlık olarak temsil edildiğinden yapılacak mülakatların ve alımların da ne derece objektif olduğu kamuoyunun takdirindedir.”

 

 

Öztürk, “İptal davası açacağız, Resmi Gazete’de yayımlanır yayımlanmaz dilekçemiz Anayasa Mahkemesi’nin önünde olacak” dedi.

 

 

Kaynak: Taraf / Dilek Gedik