CHP Uşak Gençlik Kolları'ndan ODTÜ'ye destek

CHP Uşak Gençlik Kolları'ndan ODTÜ'ye destek
2 Ocak 2013 15:36

18 Aralık tarihinde Göktürk 2 uydusunun uzaya fırlatılış törenlerinde ODTÜ’lü öğrencilerin protestolarına polisin orantısız güç kullanması tüm Türkiye’de protestolara neden oldu.

CHP Uşak Gençlik Kolları da 31 Aralık günü ODTÜ’lü öğrencilere destek olmak ve öğrencilere uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla Uşak Tiritoğlu parkında bir açıklama yaptılar. 70 kişilik öğrenci grubuyla yapılan açıklamaya vatandaş da yoğun ilgi gösterdi. 


 
Uşak öğrencileri adına açıklamayı yapan CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım, yaptıkları açıklamada, 3600 polis tarafından öğrencilere orantısız güç kullanıldığını belirterek, “Polis öğrencilere adeta savaş açmıştır” dedi.  

ODTÜ’nün dün olduğu gibi bugün de hiçbir baskıya ve faşizme boyun eğmeyerek devrimci öğrenci ruhunun en çok vücut bulduğu yerlerin başına geldiğini söyleyen Yıldırım, “İşte bu ruh ve devrime olan inançla Başbakan Erdoğan’ı üniversitelerine sokmak istemeyen ODTÜ’lü öğrencilere polis , gaz bombaları, biber gazları ve toma araçlarıyla müdahale etmiş ve Barış BARIŞIK isimli Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesi öğrencisi arkadaşımız başına isabet eden biber gazı nedeniyle beyin kanaması geçirmiş ve yoğun bakıma alınmıştır.” diye konuştu. 

AKP zihniyetinin ülkemizin geleceği olan  öğrencilere sanki bir düşman askeri gibi yaklaştığını söyleyen Yıldırım, “AKP zihniyeti, kafasının arkasındaki Türkiye’yi adeta ODTÜ’de göstererek, baskıcı, totaliter ve tek adamlı bir sistem istediğini adeta ilan etmiştir. İşte bu ilana inat, tıpkı 6 Ocak 1969’da Vietnam kasabı olarak bilinen ABD Türkiye Büyükelçisi Robert William Komer’in arabasını yakan devrimci anlayışın takipçileri olan ODTÜ öğrencileri, başka bir faşist iktidara dur diyerek devrim ateşini yeniden yakmışlardır. Bu ateş çoban alevleri misali ülkenin her yerinde yakılmış ve her yer ‘ODTÜ’ olmuştur.” dedi.

Açıklamada ayrıca şöyle denildi:   

“Bazı üniversite rektörlerinin, ODTÜ’nün öğrencilerine sahip çıkmaları üzerine ODTÜ yönetimini eleştirmelerini kınıyor, öğrencilerine sahip çıkan ODTÜ rektörü Sayın Ahmet Acar hocamızı buradan bir kere daha kutluyoruz. Ve diyoruz ki; tarih iktidara entegre olmuş biat etmiş üniversite rektörlerini çöp sepetine atmasını da , Tam bağımsız, Laik ve demokratik Türkiye için yüreği çarpan aydın hocaları ve devrimci öğrencileri yazmasını çok iyi bilir. Bugün Deniz Gezmiş’in adı tarihe altın harflerle geçmişken, onu asan zihniyet ise tarihin çöp sepetine çoktan atılmıştır.
   
Uşak CHP gençliği olarak diyoruz ki , Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne inanmış herkes korkmadan bu demokrasi savaşına girmelidir. Yarın çok geç olmadan ülkemize ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmak zorunluluğunu herkes yüreğinde biran evvel hissetmelidir.
  
Bizler, tam bağımsız ve demokratik Türiye’ye inanan gençlik olarak bu ateşi Uşak’ta da yakacağız. Bu ateş AKP karanlığını yok ederek, gençlik aydınlanmasını taçlandıracaktır. İşte bu duygu ve düşüncelerle diyoruz ki;

YAŞASIN LAİK, DEMOKRATİK VE TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE
YAŞASIN ATATÜRK DEVRİMLERİ YAŞASIN DEVRİMCİ GENÇLİK
YAŞASIN ODTÜ!!!”