CHP Trabzon adayı Hasan Süha Saral: Karadeniz, kaya deniz olmasın!

CHP Trabzon adayı Hasan Süha Saral: Karadeniz, kaya deniz olmasın!
12 Mart 2024 09:34

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, Ramazan’da da hız kesmeden seçim çalışmalarına devam ediyor. Projelerini anlatıp, vatandaşlardan destek istiyor.

 

 

Seçim programına merkezde STK görüşmeleriyle başlayıp, Vakfıkebir’de, ilçe yönetim kurulu üyesi Gökhan Turutoğlu’nun babası Mahmut Turutoğlu’nun cenazesine katılarak devam eden Saral’a, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, il ve ilçe yönetimi eşlik etti.

Kuzeyanadolu.net’ten Serkan Kılınç’ın haberine göre CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saral ziyaretlerini yaparken, doğanın ve turizmin önemine vurgu yaparak, “Bir sahil kenti olmasına karşın sahilden uzak yaşayan Trabzon’da, sahil ve deniz turizminin payının çok düşük olduğu bir gerçek. Karadeniz, kaya deniz olmasın. Buradan hareketle, ilgili kurumlarla koordinasyon ve yetkilendirmeler doğrultusunda, sahil düzenlemelerini yaparak tüm ilçelerde deniz turizmini, hemşehrilerimizin yararına yönelik yatırım ve düzenlemeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

 

 

KENTİMİZİ PLAJ TURİZMİNE HAZIR HALE GETİRECEĞİZ

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, “Denizimizden özür dileyeceğiz. Sahilimizde, mevcut plajlar belediye bünyesinde veya belediye kontrolünde hizmet verecek ve sıkıca denetlenecek. Sürekli su tahlilleri yapılacak. Denize kirletici unsur bırakan her bileşen, yasal mevzuat çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılacak. Arıtma ve deşarj üniteleri sürekli bakım ve kontrol altında tutulacak.

Özel mendirekler ve iskeleler yardımıyla denize girme alanları oluşacak ve bu alanlar gerekli üst yapı yatırımlarıyla turizme kazandırılacak. Suni kumlama sistemi oluşturulacak. Önümüzdeki 20 yıl içinde Akdeniz sahillerinin yaşanamaz hale geleceği öngörüsüyle, kentimizi yoğun plaj turizm taleplerine hazır hale getireceğiz.

Mahallelerimizin birinde, deniz manzaralı eğlen – dinlen alanları ve yaşam alanı inşa edilecek. Kulübeler ya da bungalov şeklinde yapılar inşa edilecek. İçinde suyu, mangalı ve elektriği olan, ailelerin birlikte yararlanabileceği alanlarla birlikte, karavan turizmine yönelik altyapı da oluşturulacak.” dedi. Saral, iftar sonrası programına Yenimahalle’deki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek devam etti.