CHP Sarıyer adayı Mustafa Oktay Aksu: Sarıyer’i depreme dirençli hale getireceğiz!

CHP Sarıyer adayı Mustafa Oktay Aksu: Sarıyer’i depreme dirençli hale getireceğiz!
16 Mart 2024 09:50

Deprem Bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ile bir araya gelen CHP Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu “Hocamız başta olmak üzere konunun uzmanı bilim insanlarıyla her zaman eşgüdüm içinde çalışacağız.” dedi.

 

 

Geçtiğimiz gün olası İstanbul depremi için uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür “İstanbul’da 1 Nisan’da seçilecek belediye başkanı şehri depremi hazırlamalı. Tehdit Marmara’da. İlk seçilen belediye başkanı tehdidin nereden geldiğini bilmeli. Marmara Denizi ve Kuzey Anadolu Fayı’nın Kuzey kolunda deprem oluşacak. Bunlardan biri Adalar kolu, diğeri de Kumburgaz koludur. Bu iki kolun aynı anda kırılma ihtimali var. 1766’da 3 ay arayla kırılmış. İkisi birden kırılırsa 7.6’ya kadar çıkma olasılığı var. Deprem denince siyasilerin aklına ‘yapı stoku’ geliyor. İstanbul’da yapı stokunun artırılması zararı azaltır.” demişti.

 

 

“SARIYERİMİZİ DEPREME DİRENÇLİ HALE GETİRECEĞİZ”

 

 

Görür’ün uyarları sonrasında CHP Sarıyer Belediye Başkan adayı Mustafa Oktay Aksu Görür ile bir araya gelecek bilgiler aldığını belirtti.

Sosyal medya hesabından görüşmeyi anlatan Oktay, şunları söyledi:

“Deprem Bilim Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür hocamızla bir araya geldik. Hocamız Sarıyer’in depreme dirençli bir kente dönüşmesi için yapılması gerekenler konusunda derin bilgilerini bizimle paylaştı.

Göreve geldiğimizde yapacağımız ilk işlerden biri Sarıyer’in depremle ilgili durum tespit haritalarının hazırlanması olacak. Bilimsel verilerin ışığı ile kentimizdeki dönüşümü planlayacak, Sarıyer’imizi depreme dirençli hale getireceğiz.

Hocamız başta olmak üzere konunun uzmanı bilim insanlarıyla her zaman eşgüdüm içinde çalışacağız.”