‘CHP PM’de Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkan veya çıkacak isimler yer bulabilecek mi?’

‘CHP PM’de Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkan veya çıkacak isimler yer bulabilecek mi?’
1 Temmuz 2020 12:12

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karar Gazetesi’nden Taha Akyol’a açıklamalar yaptı. Kaygılarını dile getirdi!.. Bana sorarsanız, söyleşiden çok matbu hazırlanmış bir açıklama bütünüydü. Ayarı milimetrik olarak düşünülmüş. İnce elenip sık dokunmuş. Neyse… Siyaset kulislerinde önceki gün garip bir tartışma yaşandı. Bu garip tartışmanın içine medyanın da dahil olmaması düşünülemezdi. Tartışmanın başlığı da oldukça garipti; “Abdullah Gül neden konuştu?”… Yandaş medya saraydan aldığı havadan mı bilemem ama tedirginliklerini çok açık ettiler.

 

Ahmet Takan / Korkusuz

 

Sonda söyleyeceğimizi yine en başta ifade edelim; Abdullah Gül’ün Karar Gazetesi’ne yaptığı açıklamalardan sonra gündeme getirilen soru yanlıştı. Doğru soru şu olmalıydı;

Abdullah Gül’ü kim/kimler konuşturdu?.. Veya; Abdullah Gül neden konuşturuldu?..

Vay efendim, Gül, siyaset dışında kalacağını daha önce açıklamıştı da şimdi niye konuşmuş muş…

Hani, Ali Babacan’ı gölgelememek için perde arkasında kalacakmış mış…

16 Nisan referandumunda neredeymiş miş… Neden o zaman hiç sesi çıkmamış mış…

Kaygı duyduğu durumları yeni mi görmüş müş…

En gülünç iddia ise; Abdullah Gül, Ali Babacan ile taht kavgasına girişmiş miş…

Bakın, altını çizerek bir kez daha bağırıyorum; Ali Babacan, Abdullah Gül’den icazet almadan bir bardak su içmeye bile gitmez gidemez. Kayıkçı kavgalarına aldanmayın!..

Bebelerin bile inanmayacağı bu tezgahları kim yemişti acaba?..

Abdullah Gül’ün mesaj bütününe bakılırsa Ali Babacan ve daha önce ve şimdi beraber olduğu kadroları işaret ediyor. Onları anlatıyor. Ha, kendisine çıkardığı bir pay yok mu?.. Elbette var… 25-26 Temmuz tarihinde yapılacak CHP Olağan Kurultayı’na selam ve sıcak mesajlar yolluyor. Kimin için?.. Tabii ki kendisi için!..

Şimdi ne yapalım?.. Taa, Londra’lara gidip Gül’ün mesajlarının perde arkası için Kraliçe hazretlerini rahatsız mı edelim?….

Kendimizi Exeterleri mi vuralım?…

Bilderbergçilerin peşine düşüp canımızdan mı olalım?..

Abdullah Gül’ün, Tayyip Erdoğan’dan nasıl çekindiğini, korktuğunu, karşısına yekten çıkıp asla mücadele edemeyeceğini şahit olduğum somut olaylara da dayanarak kaç defa köşe yazılarımda dile getirdim. Aksi olsaydı, 24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminden kaçar mıydı?..

Boş verin!.. O kadar da yorulmaya değmez zaten… Abdullah Gül’ün saray ve çevresini hoplatan açıklamalarının ardında buram buram küreselciler kokuyor. Onların ayak izleri var. Doğru takip etmek gerek!..

Abdullah Gül’e yaptırılan bu hamlenin ardından Millet İttifakı ve geleceği de hayati derecede önem kazandı.

1-CHP Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin organlarını ve beyin takımını nasıl organize edeceğine bakacağız. Acaba, CHP’de Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkan veya çıkacak isimler yer bulabilecek mi?.. CHP, dikensiz bir gül bahçesi haline gelir mi?..

2- İYİ Parti ve Lideri Meral Akşener’in konumu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen seçimde Abdullah Gül’e yeşil ışık yakmıştı. Meral Akşener ise Gül’e geçit vermemiş kendisi aday olmuştu. Şu günkü konjonktür itibarıyla İYİ Parti ve Meral Akşener kilit parti konumuna geldi. Bakalım Meral Akşener gelişmeler karşısında nasıl bir tavır sergileyecek?..

 

https://www.korkusuz.com.tr/gul-gibi-aciklama-deyip-gecelim-mi.html