CHP İzmir’de sürpriz olabilir mi?

CHP İzmir’de sürpriz olabilir mi?
6 Ekim 2018 11:27

Ooooo!.. İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır,”Ön seçim olsun” diyen İzmir Milletvekili Atila Sertel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hatta “Kocaoğlu’nun fikri sorulsun” diyen eski il başkanı Alaaddin Yüksel ve daha kimler kimler…Mesela Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tuncay Özkan; acaba alınan bir kararla MYK üyelerinin “aday adayı olmaları” önlendi mi, tam bilemiyorum!..

 

Gözlem Gazetesi

 

 

İşte Aziz Kocaoğlu’nun “aday olmayacağını” açıklamasından sonra, CHP genel merkezinin ve İzmir teşkilâtının gündemine “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olacaklar mı” sorusuyla düşen isimlerden bazıları…

 

Ama “henüz” hiçbirinden “aday adaylığı” konusunda açıklama yok; galiba hepsi de “ötekilerden hangilerinin aday adayı olacağını ortaya koyacak açıklamaları” bekliyor.

 

Merak edilen konu ve soru şu; “Bu kadar çok aday varken, daha bazılarının bile gönüllerinde aslan yatarken” CHP Genel Merkezi ne yapacak?

 

Ön seçim mi, aday yoklaması mı, anketler mi, yoksa doğrudan “Genel Başkan + Merkez Yürütme Kurulu + Parti Meclisi” kararı mı?..

 

Aday adayı olacakların hesapları arasında “adayın nasıl seçileceğini” tahmin edebilmek, bilmek, öğrenmek önceliği de var; zira “şanslar, her sisteme göre” değişecek!..

 

Gazetelere uğruyor, yokluyorum, partiye uğruyor, yokluyorum, genel merkeze yakın arkadaşlarımla konuşuyor, yokluyorum; “kuliste adı henüz adı geçmeyen” bir sürprizle de karşılaşılabileceği kokusunu da alıyor gibiyim; “Sürpriz”; kim olabilir ki?..