CHP İrade Grubu kurucusu Hakkı Aydos’tan kurultay delegelerine ‘özgür irade’ çağrısı!

CHP İrade Grubu kurucusu Hakkı Aydos’tan kurultay delegelerine ‘özgür irade’ çağrısı!
19 Temmuz 2020 08:22

CHP İrade Grubu kurucusu ve Ankara kurultay delegesi Hakkı Aydos, CHP 37. olağan kurultay resmi çağrısının yapılmasının ardından bir açıklama yaparak, delegelere özgür irade çağrısında bulundu.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

“Diğer kardeş gruplardan organ seçimlerinde aday olacak arkadaşlarla birlikte davranmalı ve onlara da destek ve katkılarımızı esirgememeliyiz.” diyen CHP’li Aydos, delegelerin biat kültüründen uzak özgür iradeleriyle davranacaklarından emin olduğunu ifade etti.

 

 

Aydos açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

 

“Partimizin ertelenmiş olan 37. Kurultayının 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağı kesinlik kazanmıştır.

 

 

Kurultayımızın hukuki ve siyasi bir zorunluluk olmamasına karşın elverişsiz bir mekan ve henüz virüs tehlikesi atlatılmamış iken bütün yakınmalara karşın yapılacak olması elbette hepimizi tedirgin etmektedir.

 

 

Bütün bunları içimize atarak Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı “Müsait olmayan şartlarda bile umudumuzu ayakta tutma felsefesinden” esinlenerek O’nun eserlerini (hem Cumhuriyeti ve hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ni) korumak ve kollamak duygusuyla davranmalıyız.

 

Bunun içindir ki bütün delege arkadaşlarımızın çok ciddi sağlık ve ailevi sorunları olmadıkça kurultaya katılmalarının gerektiğini düşüneceklerine inanıyoruz.

 

 

Kurultayda asıl olan, ülkenin, toplumun, demokrasinin ve cumhuriyetimizin temel sorunlarının dile getirilip karara bağlanması ve bunların parti görüşü olarak topluma duyurulmasıdır.

 

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve yıkılmaz temellere oturttuğu cumhuriyetimizi ve partimizi daha sağlıklı daha çağdaş bir düzeye getirme sorumluluğumuz vardır.

 

 

Daha fazla demokrasi yutturmacalarıyla cumhuriyetimizin kemirilmesine fırsat ve ödün vermemeliyiz.

 

 

Kurultayın temel işlevlerinin yanında Genel Başkanlık, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu için de seçimler yapılacaktır.

 

 

Cumhuriyet Halk Partili delege arkadaşlarımızın ancak sağ partilere yakışan BİAT KÜLTÜRÜ’nden uzak, kurucu felsefemize yakışır bir şekilde her organ seçiminde ÖZGÜR İRADELERİYLE davranacaklarına olan inancımız sonsuzdur.

 

 

Bu bilinç, inanç ve kararlılıkla grubumuzda bulunan veya görüşlerimizin örtüştüğü, eksiksiz parti içi demokrasi özleminde olan diğer kardeş gruplardan organ seçimlerinde aday olacak arkadaşlarla birlikte davranmalı ve onlara da destek ve katkılarımızı esirgememeliyiz. Başarı dileklerimizle sevgiler ve saygılar sunarız.”