CHP, gençler arasında birinci parti çıktı!

CHP, gençler arasında birinci parti çıktı!
23 Mart 2024 12:16

KONDA ve Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Gençlerin Politik Tercihleri Araştırması 2024’ raporuna göre, gençlerin yarıya yakını gelecek seçimde kararsız olduğunu belirtti.

 

 

31 Mart’taki yerel seçimleri yaklaşırken, araştırma kuruluşları seçimlerde belirleyici olacak gençlerin oy tercihine ilişkin bir anket yayınladı.

Araştırma kapsamında Türkiye genelinde 7-18 Şubat tarihlerinde 18-30 yaş aralığındaki 1864 kişiyle görüşüldü.

 

 

CHP birinci sırada
Oy tercihlerine bakıldığında CHP yüzde 27,2’lik oyla gençler arasında birinci parti olarak öne çıkıyor. Onu yüzde 13 ile AK Parti, yüzde 4,1 ile ise Zafer Partisi takip ediyor.

“Bugün bir genel seçim yapılsa oyunuzu kime verirsiniz?” sorusuna ise araştırmaya katılanların yüzde 31,2’si ‘kararsızım’ cevabını verirken oy kullanmayacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 14,9 oldu. Kararsızım ve oy kullanmam diyen gençlerin toplam oranı yüzde 46,1. CHP yüzde 24,1 ile gençler arasında en ön plana çıkan parti olarak göze çarpıyor. CHP’yi yüzde 11,2 ile AK Parti takip ediyor.

 

 

Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yarısının fikri yok
Gençlere Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine dair düşünceleri sorulduğunda yüzde 35’i kararı ‘hukuksuz’ bulduğunu belirtirken, yüzde 12’si Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını desteklediğini söyledi. Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararıyla ilgili gençlerin yüzde 52’si fikri ya da bilgisi olmadığını kaydetti.