CHP Etimesgut adayı Beşikçioğlu: Bu senaryo hepimiz tarafından yazılacak!

CHP Etimesgut adayı Beşikçioğlu: Bu senaryo hepimiz tarafından yazılacak!
2 Mart 2024 09:01

Yaklaşık bir buçuk aydır sahada olan CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, “Ne alaka, sanatçıdan belediye başkanı mı olur?” sorusuna yanıt verircesine Etimesgut’un sokaklarını, pazarlarını, parklarını, iş yerlerini, fabrikalarını adım adım dolaşıyor. Seçmeni dinliyor, sorunlarına çözüm arıyor, projelerini anlatıyor. Ve artık Etimesgutlular onu sadece oyuncu olarak değil bir siyasetçi ve belediye başkan adayı olarak da görüyor, hatta gördüklerinde “Başkanım” diye sesleniyor.

 

 

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar Beşikçioğlu’nun bir günün izledi. Beşikçioğlu, aynı gün bir fabrikayı, bir pazarı, ‘evim’ dediği Gençlerbirliği Spor Kulübü’nü ziyaret etti; bir site toplantısına katıldı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la birlikte gençlerle buluştu.

 

 

 

‘SANATÇIDAN MÜKEMMEL SİYASETÇİ OLUR’

 
“Sanatçıdan siyasetçi olur mu?” sorusuna sitem ediyor Beşikçioğlu ve “Sanatçıdan mükemmel siyasetçi olur” diyor. Sanatçının vatandaşla devlet arasındaki sistemin ahrazlarını en iyi tahlil eden kişi olduğunu söyleyen Beşikçioğlu, “Adaylığımla ilgili nüktedan yorumlar yapanlar sanata, tiyatroya uzak olanlar. 1 Nisan’dan itibaren 5 yıl içerisinde bu vizyonlarını değiştirmek konusunda inadım çok yüksek” diyerek iddiasını ortaya koyuyor.

 

 

‘SİYASİ MOBBİNG SON BULMALI’
Son yıllarda yaşanan ‘siyasi mobbing’in son bulması gerektiğini ifade eden Beşikçioğlu, “İlk günden itibaren hep sahadaydık. Vatandaşlarımızı can kulağıyla dinledik. En büyük ihtiyaçları ayrımcı siyaset anlayışının son bulması. Bu ayrımcı anlayışı bir an önce ortadan kaldırmamız ve eski birlik ve bütünlüğümüze geri dönmemiz gerekiyor” diyor.

 

 

ETİMESGUT’TA SALON VERİLMEDİ

 
Siyasi ayrışmaya bir de örnek veriyor Beşikçioğlu. 8 Mart’ta bir etkinlik düzenlemek için belediye ve kamuya ait salonlara başvurmalarına rağmen salon alamadıklarını, salon bulamayınca düğün salonlarıyla görüştüklerini ve onların bile salonlarını vermek konusunda kaygı yaşadıklarını anlatıyor.

 

 

‘TÜM MUHTARLARI ZİYARET ETTİK, HER MAHALLEYİ KENDİ İÇİNDE DEĞERLENDİRİYORUZ’

 
Toplumsal belediyeciliğe olan ihtiyaca vurgu yapan Beşikçioğlu, “Her bir yurttaşın belediye başkanı olmayı amaçlıyorum” ifadesini kullanıyor. Adaylığı ilan edildikten sonra Etimesgut’taki tüm muhtarları ziyaret ettiğini ve ihtiyaçları, sorunları anlamaya çalıştığını belirten Beşikçioğlu, “Etimesgut’un özellikle bir kısmı 15 yıldır göz ardı edilen bir yapıya sahip. Yurttaşını dinlemeyen idareci olur mu hiç? Biz her mahalleyi kendi içinde değerlendirip ihtiyaçları belirliyoruz. Hedefimiz ilçemizde bulunan her bir vatandaşımızın kalbine dokunabilmek” diye konuşuyor. Örnek aldığı isimlerin de Murat Karayalçın ve Yılmaz Büyükerşen olduğunu söylüyor.

 

 

‘BİZİM LİYAKATİMİZ SANATÇI KİMLİĞİMİZ’

 
CHP seçmeni olmayan Etimesgutluların da yoğun bir ilgi ile karşıladığı Beşikçioğlu, bunun sebebini şöyle açıklıyor: “Yıllardır sanatçı kimliğimizle herkesin evine giriyoruz. Hani hep ‘liyakat’ deniyor ya. Bizim liyakatimiz de bu. Yaptığımız işlerle seyircimizle ortak bir paydada buluşmayı, onların dertlerini dile getirmeyi başarmışız. Geçmişimizde seyircimiz, şimdi seçmenimiz olan arkadaşlarımızda bir güven oluşturabilmişiz. Ben de bu güveni boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım.”

 

 

‘BU SENARYO HEPİMİZ TARAFINDAN YAZILACAK’

 
Beşikçioğlu, “Bu senaryo öyle bir senaryo ki hepimiz tarafından yazılacak. Bunu başarabilirsek rant belediyeciliğinin önüne geçip ‘şehr-i emin’ kavramı üzerinden bir hareketi oluşturabiliriz. Ama vatandaşlarla beraber” diyerek sonlandırıyor sözlerini.

 

 

‘ADAYI TANITMAK İÇİN UĞRAŞMAMIZA GEREK KALMADI’

 
Bu kısa sohbetin ardından Beşikçioğlu ve ekibiyle birlikte; yani CHP Etimesgut ilçe ve gençlik örgütünden yöneticiler ve üyelerle birlikte yola çıkıyoruz. Beşikçioğlu’nun tüm programını organize ediyor ve tüm çalışmalarda ona eşlik ediyorlar. Fotoğraf çekimlerinden sosyal medya paylaşımlarına her aşamada birlikte hareket ediyorlar.

 

 

Etimesgut’ta siyaset yapan bu isimlere Beşikçioğlu’nun adaylığına dair fikirlerini sorduğumuzda Beşikçioğlu’nun aday olduğunu ilk duyduklarında şaşırdıklarını hatta biraz da kızdıklarını anlatıyorlar. Ama zaman geçtikçe doğru bir tercih olduğunu gördüklerini ifade ediyorlar. Bunun sebeplerinden birinin Beşikçioğlu’nun bilinirliği olduğunu gördüklerini; tanınan, sevilen ve toplumsal meselelere de uzak durmayan bir sanatçı olmasının ilçe örgütünün çalışmalarını bir hayli hızlandırdığını söylüyorlar. Bir yönetici “adayı tanıtmak için uğraşmamıza gerek kalmadı” diyerek özetliyor durumu.

 

 

‘ERDAL BEY SİYASETÇİ OLMADIĞI İÇİN BU KADAR SEVİLDİ, SİYASETÇİ OLMAMASI BÜYÜK AVANTAJ’

 

 
Beşikçioğlu ile seçim çalışması yürüten isimlerden biri, Beşikçioğlu’nun Etimesgutlularca hızla kabullenilmesinin ve sevilmesinin sebebine ilişkin dikkat çeken bir tespitte bulunuyor: “Erdal Bey siyasetçi olmadığı için bu kadar sevildi, siyasetçi olmaması bizim için büyük bir avantaj oldu. Seçmende siyasetçilere karşı büyük bir öfke var. Oysa Erdal Bey gittiği her yerde hemen kabul görüyor.”

 

 

‘ALIRIM BİR OYUNU’

 
Beşikçioğlu’nun ilk durağı bir fabrika oluyor. Fabrikanın üretim bölümünde işçileri ziyaret eden Beşikçioğlu, selam verdiği, tokalaştığı, sohbet ettiği işçilerin bir kısmından oyunu da istiyor. Pek çok sohbeti, “alırım bir oyunu” diyerek sonlandırıyor.

Öğle arası saati geldiğinde işçilerle birlikte yemekhaneye geçen Beşikçioğlu, burada daha uzun sohbet etme imkanı buluyor işçilerle. Başkan seçildikten sonra nikahını kıymasını isteyen bir kadın işçiyle sözleşiyor mesela.

 

 

 

Bazı işçiler için de Beşikçioğlu’na oy verme motivasyonunun kaynağı 4 dönemdir görevde olan mevcut Etimesgut Belediye Başkanı’ndan duyduğu memnuniyetsizlik. Bir işçi “Şimdiki başkan gitsin de kim gelirse gelsin” diyor.

 

 

BEŞİKÇİOĞLU ‘EVİM’ DEDİĞİ GENÇLERBİRLİĞİ’NDE

 
Fabrikadan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılacağı bir açılışa katılmak üzere yola çıkıyoruz. Ama yolda direksiyonu Beşikçioğlu’nun ‘evim’ dediği Gençlerbirliği spor tesislerine kırmaya karar veriyoruz. Gerçekten evine gelmiş gibi karşılandığı kulüpte Etimesgut seçmeni olduğunu ifade eden bazı genç sporcular, çalışanlar Beşikçioğlu’nun adaylığından memnun olduklarını ifade ediyor. Ve elbette sahaya da iniyor Beşikçioğlu ve genç sporcuların antrenmanına aktif olarak katılıyor.

 

 

‘BEHZAT Ç. BURADAYMIŞ’

 
Bir sonraki durak Mansur Yavaş’la birlikte katılacağı açılış. Gençler için yapılan bir kafe ve spor kompleksinin açılışı, gençlerle soru-cevap etkinliği de yapılan bir buluşma aynı zamanda. Son derece yoğun bir katılımın olduğu bu buluşmada Mansur Yavaş’ın gelişini beklerken gençlerle sohbet ediyor Beşikçioğlu. Sohbet aralarında da selfie çekiliyor elbette. Beşikçioğlu’nun orada olduğunu öğrenen gençler birbirini bilgilendiriyor ve etraftan “Behzat Ç. buradaymış”, “Amirim gelmiş” gibi sesler duyuluyor ve Erdal Beşikçioğlu’nun etrafını saran halka giderek genişliyor.

 

 

‘MANSUR BAŞKAN ÇOK ÖZENDİRİCİ OLDU’

 
Mansur Yavaş’ın gelişiyle birlikte iki ismin ‘popülaritesi’ gözle görülür hale geliyor. Yavaş ve Beşikçioğlu yürümekte zorlandıkları bir kalabalığın arasından ilerliyor. Yavaş gençlerin sorularını yanıtlarken Erdal Beşikçioğlu da Yavaş’a eşlik ediyor. Kendisine yöneltilen “Neden siyasete girdiniz ve aday oldunuz” sorusuna “Mansur Başkan çok özendirici oldu” cevabını veriyor.

Bu programdan sonra da çalışmalarını sürdürüyor Beşikçioğlu. Etimesgut’ta bir semt pazarı ve büyük bir sitenin site toplantısına da katılarak günü tamamlıyor. Herkesten oyunu istiyor, yüzlerce fotoğraf çektiriyor, talepleri, şikayetleri not ediyor. Ayrılırken son mesajını sorduğumuzda da “1 Nisan’dan sonra kardeşliğimizin asla bozulmamasını diliyorum” yanıtını veriyor.