CHP bütçe görüşmeleri için 6 masa oluşturdu!

CHP bütçe görüşmeleri için 6 masa oluşturdu!
6 Kasım 2019 15:34

CHP, 2020 Yılı Bütçe görüşmeleri için adeta alarma geçti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaklaşık bir ay sürecek bütçe görüşmeleri bugün başladı.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre CHP bütçe görüşmeleri için 6 masa oluşturdu. Oluşturulan 6 masa izlenecek stratejiyi masaya yatıracak ve bakanlıkları yakın takibe alacak. CHP Grubu milletvekillerinden de komisyon çalışmalarına katılmalarını istedi.

CHP Grubundan milletvekillerine gönderilen mesajda, “Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçe görüşmeleri başlamış olup, 29 Kasım tarihine kadar devam edecektir. Komisyon çalışmalarına etkin katılım sağlanması amacıyla basına kapalı grup toplantılarının bu süreçte yapılmamasına karar verilmiştir. Milletvekillerimizin uzmanlık alanları ve görev yaptığı ihtisas komisyonları itibarı ile Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarına katılmaları önemle rica olunur” denildi.

 

 

CHP BAKANLIKLARI YAKIN TAKİBE ALDI

 

 

CHP bütçe görüşmeleri için 6 masa oluşturdu. 6 masanın ilgi ve inceleme alanında olan 11 bakanlık belirlendi. Bu 6 masada ilgili komisyon üyeleri, danışmanlar, genel başkan yardımcıları yer alıyor.

CHP’nin oluşturduğu 6 masa şöyle; Enerji, Sağlık, Tarım ve Orman, Milli Eğitim, Ulaştırma ve Alt Yapı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler. Oluşturulan 6 masa Sayıştay raporlarını ve bakanlıkların faaliyet raporlarını inceleyecek.

 

 

CHP SERT MUHALEFET YAPACAK

 

 

CHP bütçe görüşmelerinde sert muhalefet yapacak. Görüşmelerde emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), 3600 ek gösterge ve söz verilip yerine getirilmeyen konular gündeme getirilecek.