CHP Beyoğlu adayı İnan Güney: Vatandaşın üç talebi var, üçüne de talibiz!

CHP Beyoğlu adayı İnan Güney: Vatandaşın üç talebi var, üçüne de talibiz!
24 Mart 2024 11:18

Son yirmi yıldır AKP’nin yönettiği Beyoğlu Belediyesi’nde, bu seçimde CHP’nin adayı İnan Güney, zorlu yarışta iddialı bir duruşa sahip. Sahada esnaf tarafından tanınan Güney, projelerini anlattı: Beyoğluluyum, yaşadığım sorunları da çözümünü de biliyorum.

 

 

Beyoğlu, yaklaşık yirmi yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından yönetiliyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da doğup büyüdüğü önemli bir ilçe konumunda. Ancak CHP’nin adayı İnan Güney, zorlu bir yarışa girerek iddiasını koruyor. Saha sırasında Artı Gerçek’in sorularını da yanıtlayan Güney’in vaatleri ve halkla olan yakın ilişkisi, seçmenlerin dikkatini çekiyor ve ilçenin geleceği hakkında umut vadeden bir perspektif sunuyor. Beyoğlu Saha Çözüm Hareketi adı altında gerçekleştirilen ev ziyaretlerinin ise ilçe sakinlerine daha doğrudan ve etkili bir şekilde ulaşmayı amaçladığı görülüyor.

 

 

‘BÜYÜKŞEHİR’DE AKP’Yİ BEYOĞLU’NDA SENİ DESTEKLEYECEĞİM’

 

 

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret eden kendisi de doğma büyüme bir Beyoğlulu olan Güney, insanlar tarafından tanınırken farklı seçmen gruplarından da ilgi gördü, sıcak karşılandı. Covid-19 salgınının yaşandığı dönemde dükkanlarını kapatmak zorunda kalan esnafın hafızası taze. Merkezi ve yerel yönetimin kendilerini yalnız bıraktığını sık sık söyleyen esnaf, başkanları seçim dönemlerinden ziyade seçim sonrası görmek istediklerini ifade etti. Seçim öncesinde, esnafın öncelikli beklentisinin otopark sorununun çözülmesi olduğu ortaya çıktı. Güney’in projeleri arasında bu soruna yönelik çözüm önerileri de bulunuyor. Projelerin nerelere yapılacağını başkan adayına soran esnaf Güney’den, beş ayrı yerde otopark planı olduğunu bunlardan bazılarının, Sütlüce’de, Halıcıoğlu’nda olacağı yanıtını aldı. Çalışmalar sırasında AKP’li olduğunu söyleyen iki ayrı seçmen de Güney’e “Büyükşehir seçiminde partimi (AKP’yi) ama Beyoğlu’nda seni destekleyeceğim” dedi.

İnan Güney’e gençlerin ilgisinin de yoğun olduğunu söylemek mümkün. Saha çalışmalarının ardından, İnan Güney, seçim güvenliği ve projeleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Güney, sandık güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını ve seçim günü için hazır olduklarını belirtti. İşte Güney’in Artı Gerçek’ten Ezgi Yıldız’ın sorularına verdiği yanıtlar:

 

 

‘İRADENİN TUTANAĞA YANSIMASI BİZİM GÖREVİMİZ’

 

 

Sandık güvenliği için bir çalışmanız var mı?

Beyoğlu’nda 506 tane sandığımız var ve bin 500 kişi görev alacak. Seyyar sandıklar dahil 506 asil görevli, 506 yedek görevli var. Bu kişiler; alan sorumluları, hukukçulardan oluşacak ayrıca lojistik yapacak arkadaşlarımız da var. Seçim gününe hazır bir İstanbul ev Beyoğlu var. Oy kullanacak hemşehrilerimize, Beyoğlulu komşularımıza şunu söylüyoruz, gönül rahatlığıyla oylarını atsınlar. Sandıktaki iradenin aynısını tutanağa yansıtmak bizim görevimiz. Ona da hazırız biz.

 

 

İLK DEFA OLAN BİR ŞEY BU BEYOĞLU’NDA

 

 

Saha çalışmalarınızla Beyoğlululara ulaşabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Beyoğlu Saha Çözüm Hareketi’miz var. 74 bin hanenin birebir kapısını çaldık. Proje kitapçıklarımızı, imsakiyemizi ve yanında da birer kahve bıraktık. Onlara dedik ki, ‘Akşam evinizde oturun, kahvenizi içerken bizim proje kitapçığımızı okuyun. Proje kitapçığının üzerindeki kartımız da telefonumuz var. Aklınıza takılan soruları da bu bize ulaştırın cevaplayalım.’ İlk defa olan bir şey Beyoğlu’nda.

 

 

‘ÖNÜMÜZDEKİ BEŞ YIL SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİZ’

 

 

Beyoğlu’nun temel sorunlarına ilişkin projeleriniz neler?

Bir proje seti hazırladık. Bunları oturup üniversite hocalarıyla hazırlamadık. Ben zaten 47 yıldır Beyoğlu’nda yaşayan, Beyoğlu’nda siyaset yapan, gençliğinden beri ilçe başkanlığı yapan, dolayısıyla 47 yıllık yaşamımı dağıtıp Beyoğlu’ndaki yaşadığım sorunların burada yaşayan insanlarında sorunu olduğu düşüncesiyle hazırladık. Beyoğluluyum, yaşadığım sorunların çözümünü de biliyorum.

En önemli sorunumuz kentsel dönüşüm. 30 yıldır Beyoğlu’nda sömürülen bir konuydu. Sadece seçim dönemi vatandaşın oyunu alabilmek için kullanılan bir şeydi. Biz önümüzdeki beş yılda seferberlik halinde işte KİPTAŞ devreye sokarak, belediyenin dönüşüm hamlesini devreye sokacağız. Özel ve kamu iş birliğiyle bakanlığın da kapısını çalarak siyaset üstü bir anlayışla kentsel dönüşüm seferberliğini başlatacağız. Biz beş yılda, 30 yıldır yapılanın onlarca misli iş yapacağız.

 

 

‘EKONOMİK KRİZ BELEDİYENİN DE ASLİ GÖREVİ HALİNDE’

 

 

Beyoğlu ciddi bir geçim sıkıntısı da var. Yurttaş geçinemiyor, gençler işsiz. Ev kadınları ev ekonomisine destek olmak istiyor. Emekliler ekonomik krizin yükünü sırtlamış durumda. Biz bunlarla ilgili de sosyal dayanışma anlamında projelerimiz var ve sosyal dayanışma bütçesini Beyoğlu’nda arttıracağız. Çünkü öyle bir ekonomik kriz var ki artık belediyenin de asli görevlerinden birisi. Hatta alt yapı üst yapı yatırımının da neredeyse önüne geçti. Vatandaşın talebi doğrultusunda bütçemize şekil vereceğiz.

‘Yaşanabilir Beyoğlu’ diyoruz çünkü Beyoğlu’nun sokakları, caddeleri, çocuk parkları yok. Dolayısıyla bu başlık altında diyoruz ki; Beyoğlu’nda prestijli caddeleri yapalım, meydanlarını açalım. Öte yandan çocuk parkları da önemsediğimiz bir konu. Her mahallede çocuk parklarımız olsun. Beyoğlu’nun yolları, caddeleri yine bugünkü gibi adeta terk edilmiş izleniminde değil yerli ve yabancı turisti ağırlayacak nitelikte burada yaşayanların yürüyebileceği kalitede düzenleyelim istiyoruz.

 

 

‘30 YILDIR BEYOĞLU’NU YÖNETENLER GÜNDEM EDİNMEMİŞ’

 

 

Kentsel dönüşüm projelerinizde nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Yerinde dönüşüm olsun istiyoruz. Vatandaş ‘dairesine daire alsın’ diyoruz. Ödeme çıkacaksa eğer vatandaşın bütçesini aşmayan sabit taksitli olacak ödemeler olacak. Deprem öncesi, deprem sonrası ve deprem anı hazırlıkları için çok projelerimiz var. Bunu saatlerce anlatabilirim. Ancak özetlemem gerekirse kentsel dönüşüm deprem öncesi bir hazırlıktır. Deprem anıyla ilgili ve deprem sonrasıyla ilgili de hazırlıklarımız olacak. Maalesef 30 yıldır Beyoğlu’nu yönetenler, bugüne kadar ‘deprem anı hazırlığımız veya deprem sonrası hazırlığımız bu’ diye bir cümle dahi kuramadılar. Çünkü öyle bir öncelikleri veya gündemleri olmadı. O nedenle biz de diyoruz bu saatten sonra Beyoğlu’nun bütün parklarını, bütün yeşil alanlarını, son kalan arazilerini, sahildeki alanlarını kamusal hizmete açmanın arayışı içerisinde olacağız.

 

 

‘45 MAHALLENİN ORTAK SORUNU’

 

 

Beyoğlu’nda bir otopark sorunu var. Esnaf ziyaretleri sırasında da bunu sıkça duyduk. Otopark sorununun çözümüne dair nasıl bir çalışmanız var?

Beyoğlu’nda 45 mahallenin ortak dillendirdiği bir sorun bu . Bugüne kadar duyulmadı ve kulak asılmadı. Bugüne kadar neden projelendirilmedi? Vatandaşı önemsemeyen bir Beyoğlu yönetimi var. Otopark sorunu dünden bugüne artarak devam etmiş ve artık vatandaş birbirini öldürür noktaya geldi ki biliyorsunuz Tophane’de bir esnaf park sorunu nedeniyle esnafı öldürdü. Beyoğlu yönetiminin umurunda olan müteahhit. Onlar elinde otel, AVM projesiyle geldi mi yer buluyorlar. Gerekiyorsa toplanma alanlarını ve çocuk parklarını imara açıyorlar ama müteahhitti geri çevirmiyorlar. Ancak biz diyoruz en az beş mahallede kat otoparkları yapacağız. Yerleri de hemen hemen belli. Bunları çok fonksiyonlu hale getireceğiz. Bir katı otopark, üst katını kapalı semt pazarı, bir üst katı da mahallenin ihtiyaç durumuna göre çocuk parkı, yeşil alan ya da sosyal tesis olarak değerlendirip hayata geçeceğiz.

 

 

 

‘VATANDAŞIN ÜÇ TALEBİ VAR ÜÇÜNE DE TALİBİZ’

 

 

Beyoğlu Belediyesi uzun bir zamandır AKP’nin yönetiminde. Siz AKP’li seçmenden nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Bu bağlamda özellikle Kasımpaşa’da Seçim Koordinasyon Merkezi açtık. Dikkat ettiyseniz özellikle gençler artık siyasetten bıkmış, AK Parti CHP’den bıkmış. Yerel seçime giderken hizmet edecek belediye başkanı arıyorlar. Gençler bizimle olan iletişimlerinde ise diğer ilçelerle Beyoğlu’nu kıyaslıyor dolayısıyla hizmet alamadığını görüyor. Aynı zamanda ulaşılabilir bir belediye başkanı istiyoruz diyorlar. Çünkü bugüne kadar Beyoğlu’nun bir kader çizgisi olmuş, seçilen bir sonraki seçime kadar ortadan kaybolmuş. Verdiği vaatler sadece vaat olarak kalmış, projelendirmemiş. Dolayısıyla Beyoğlu’ndaki genç kardeşlerimiz seçildikten sonra içimizde olan bir belediye başkanı istiyoruz diyor. Ben yıllardır Beyoğlu’nda siyaset yapan birisi olarak, geçmişte yaptıklarımız ve attığımız adımların izleri bunun en büyük delilimizdir. Halk adalet ve adaletli bir belediye yönetimi istiyor, projeleri hayata geçirin, hizmet getirin diyor. Biz bu üçüne de Beyoğlu’nda talibiz.