CHP, bazı illeri İyi Parti’ye verebilir

CHP, bazı illeri İyi Parti’ye verebilir
18 Temmuz 2023 11:21

CHP ve İyi Parti’de yerel seçimlere yönelik “olumlu hava” esiyor. İki partinin kulislerinde de, “İttifak muhtemelen olacak” görüşü konuşuluyor. İyi Parti, daha çok sayıda büyükşehirde İyi Parti’nin adayıyla seçime gidilmesini isterken yaşanan tartışmaların, “İyi Parti’nin elini güçlendireceği” yorumu yapılıyor. CHP’de ise, “Adana ve Mersin gibi şehirleri verebiliriz” görüşü dile getiriliyor.

 

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı’nda yaptığı açıklamayla 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerin, “1994 gibi milat olacağını” söylemişti. Erdoğan’ın bu açıklaması üzerinden, “muhalefetin çok parçalı yapısından faydalanacağı” yorumları yapılmaya başlanmıştı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in olağan kurultaydaki CHP’ye yönelik açıklamaları da dikkati çekmişti. İlerleyen günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Akşener, bir araya gelmişti. Görüşmede gündemin, “yerel seçimler” olduğu belirtilmişti.
Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, partililer, Akşener’in çıkışıyla bu yönde “elini kuvvetlendirmek istediğini, ittifak teklifinin bu kez CHP’den gelmesi gerektiğini” kaydediyor. Aralarında Adana, Mersin, Manisa gibi büyükşehirlerin de bulunduğu illerde İyi Parti’nin adayının desteklenmesi isteniyor. İyi Parti kurmayları ise ittifakı, “muhtemel” görüyor.

 

CHP kulislerinde de benzer düşünce hâkim durumda. Parti kurmayları, “İttifak muhtemelen olacak” değerlendirmesini yapıyor.