CHP Bakırköy aday adayı Disanlı: Eğilim yoklamasından yanayım

CHP Bakırköy aday adayı Disanlı: Eğilim yoklamasından yanayım
27 Ekim 2018 15:31

Ziya Disanlı, Bakırköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

 

 

 

Yaşam Gazetesi

 

 

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği toplantı ile Belediye Başkanlığına aday adaylığını koyan Ziya Disanlı, “Sevgi ve barış kenti Bakırköyümüz’ü, Bakırköylüler’le, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarımızla birlikte, şeffaflık, hesap verebilirlik ilkelerimizle, ‘Katılımcı Bütçe’ modeli ile yönetmek üzere, aday adaylığımı açıklıyorum” dedi.

 

“Bu seçimlerde partimizin başarısı 17 yıllık AKP saltanatının yıkılmasını hızlandıracaktır. CHP gelecek, haramilerin saltanatı bitecek” diyen Disanlı, hazırladığı sunum dosyası ile düşüncelerini ve projelerini anlattı.

 

EĞİLİM YOKLAMASINDAN YANAYIM

 

Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Ziya Disanlı yerel seçimler sürecinde eğilim yoklaması yapılması ve sonuçlarına uyulması gerektiğine, mevcut belediye başkanları için de hizmetleri açısından kamuoyu yoklaması yapılması gerektiğine inandığını belirtti.

 

Disanlı, “Eğilim yoklaması yapılmaması, genel merkez yöneticilerinin bu konuyla ilgili yoğun olarak rahatsız edilmelerine ve partimizin dışa dönük çalışmalarının engellenmesine neden olacaktır. Bu hatalara düşmediğimiz ölçüde partimiz tarihsel fırsatı değerlendirmiş olacaktır. İlçe, İl ve Genel Merkez yöneticilerimizi seçen üyelerimiz, yerel yöneticilerini seçme hakkını kullandıklarında, seçecekleri adayların ve partimizin başarısı için büyük özveriyle çalışacaklardır” diye konuştu.

 
KATILIMCI YEREL DEMOKRASİ VE KATILIMCI BÜTÇE

 

“Katılımcı yerel demokrasi” ve “Katılımcı Bütçe” modeli ile tüm sorunları aşacaklarına inandığını belirten Disanlı, katılımcılık projelerinin dünyanın pek çok ülkesinde uygulandığını ve ülkemizde de başarılı uygulama örnekleri olduğunu söyledi. “Gücümüzü Bakırköylülerden, Bakırköy’ün cesur kadınlarından, yürekli ve akıllı gençlerinden, meslek örgütlerinden, demokratik kitle örgütlerinden ve muhtarlardan alıyoruz” diyerek devam etti.
BAKIRKÖY İÇİN YEREL YÖNETİM MODELİ

 

Bakırköy için projelendirdiği katılımcı belediyecilik ilkesinden de bahseden Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Ziya Disanlı, İlçe bazında alınacak kararlarda doğrudan halkın görüşü, gerektiğinde mahalle veya ilçe bazında yapılacak oylama sonucunun esas alınacağını belirtti. Belediye desteği ile oluşturulacak komisyonlarda, teknik ayrıntıların halk tarafından tartışılarak, incelemeler yapılacak ve öncelikler belirleneceğini söyledi.

 

Disanlı konuşmasının devamında, “Oluşturulacak Katılımcı Bütçe Konseyine Muhtarlar, Meslek Örgütleri, Belediye Sendikası ve Demokratik Kitle Örgütleri temsilcileri de katılacak. Bakırköylülerle birlikte Kent Vizyonu oluşturulacak, ortalama on yıllık bir süre esasına göre hazırlanacaktır. Yerel yönetimde hizmetlerin devamlılığı esas alınarak, her dönem vizyon bütünselliği içerisinde uygulamalar sürdürülecektir. “ diye konuştu.