CHP Ankara İl Başkanı Güvener’den Ankara Valiliği’ne: Yanlıştan vazgeçin!

CHP Ankara İl Başkanı Güvener’den Ankara Valiliği’ne: Yanlıştan vazgeçin!
28 Ekim 2019 09:44

Ankara Valiliği’nin ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinliklerini Cumhuriyet Bayramı haftasına denk getirmesine CHP Ankara İl Başkanı Güvener ‘Yanlıştan vazgeçin’ tepkisi gösterdi. Nevşehir’de de CHP’nin 29 Ekim yürüyüşü valilik tarafından yasaklanmıştı.

 

 

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümü kutlamalarının yapıldığı hafta içinde Ankara Valiliği’nin “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri düzenlenmesine CHP’den tepki geldi. “Cumhuriyet kutlamaları haftasında 15 Temmuz’a atıfta bulunan bir gölge oyununun sergilenmesinin manidar olduğunu” belirten CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Kuruluşun ve kurtuluşun dönüm noktası olan Cumhuriyetimize yapılan saygısızlık, 15 Temmuz şehitleri dahil, bütün şehitlerimize de yapılan büyük bir saygısızlıktır” dedi.

 

 

Güvener, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Cumhuriyet kutlamalarının yapıldığı hafta bilinçli bir tercihte bulunarak, “Vatan Sevgisine Engel Yoktur” isimli gölge oyununa katılmaları için okullara tebligat gönderdiğini belirtti. Valiliğin ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevinin bu haftada “ilgisiz konulara yönelik tebligat yayımlamak değil, Cumhuriyetin kuruluş yıldönümüne yakışır bir biçimde kutlama yapmak olduğunu” belirten Güvener, şunları kaydetti:

 
“Ankara Valiliği, Cumhuriyetin önemini azaltacak, Cumhuriyeti yok sayacak tutum ve davranışlar içine giremez; girmemelidir. Her kutlama, kendi içinde anlamlıdır ve ilgili yıldönümlerinde kutlanmalıdır. 15 Temmuz, 15 Temmuz’da; Cumhuriyet ise Cumhuriyetin kurulduğu 29 Ekim’i kapsayan hafta düzenlenecek etkinliklerle kutlanmalıdır. Bu iki önemli tarihi birbirine alternatif gibi gösteren zihniyet, bu ülkeyi FETÖ’ye teslim eden zihniyettir. Kuruluşun ve kurtuluşun dönüm noktası olan Cumhuriyetimize yapılan saygısızlık, 15 Temmuz şehitleri dahil, bütün şehitlerimize de yapılan büyük bir saygısızlıktır. Buradan Ankara Valiliği’ne sesleniyorum: Bir an önce bu yanlıştan vazgeçin ve kamunun size vermiş olduğu imkânları, oturduğunuz makamın borçlu olduğu Cumhuriyet için kutlamalara ayırın.”