CHP ‘A Takımını’ topladı

CHP ‘A Takımını’ topladı
16 Eylül 2014 09:41

Anamuhalefet partisi CHP’nin yeni MYK’sı ilk toplantısını dün gerçekleştirdi.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantı öncesinde, “Türkiye’nin bulunduğu ortamda en büyük sorumluluk CHP’nindir” dedi.

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası yeni seçilen MYK üyeleri ile ilk toplantısını dün yaptı. Kılıçdaroğlu, MYK öncesinde gündeme ilişkin açıklama yaptı. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun giderek kötüleşmekte olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bulunduğu ortamda en büyük sorumluluk CHP’nindir. Bu sorumluluğu bilerek hareket edeceğiz” diye konuştu. Türkiye’nin önemli sorunları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “CHP olarak bu konularda ciddi projelerimizi kamuoyunun gündemine getireceğiz” vurgusunu yaptı. Türkiye’deki siyasi kavgalardan halkın bıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Halk kavgadan bıktı, artık çözüm istiyor. Artık kararlı, istikrarlı, sorunlara akılcı çözümler üreten bir CHP göreceksiniz” dedi.

 

“Muhattap hükümet”

 

Kılıçdaroğlu yaptığı kısa açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’ııun, “Muhattap Cumhurbaşkanı değil, benim. Eleştirecekseniz beni eleştirin” sözlerinin sorulması üzerine şunları söyledi.” Sayın Davutoğlu’nun danışmanları iyi çalışmıyor herhelde .Ben 30 Ağustos’ta ‘Muhatap Başbakandır’ demiştim. Biraz geriden takip ediyorlar. Tabi bu da bir aşama. Elbette ki muhattap Hükümet olacaktır. Davutoğlu’nun bağımsız bir Başbakan olarak davranmasını isteriz. Kişiliğinin gereğini yapmak durumundadır. Davutoğlu’nu adli yıl açılış törenine katılmadığı için eleştirmiştim. Davutoğlu’nun ülkeyi yönetme sorumluluğum vardır demesi ve bunu eyleme dönüştürmesini bekliyorum. Biz tabi ki eleştireceğiz. Adımız üstümüzde muhalefet partisiyiz. Demokrasilerde bunlar olur.”

 

“Toplumu kimlik siyaseti ayrıştırdı”

 

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun muhalefet partilerine yaptığı yumuşak dil çağrısına ise, “Toplumun sorunlarını halka anlatırsak toplum gemadık” dedi. Kılıçdaroğlu, Musul’da rehine olan 49 vatandaşımıza yönelik ise, “Musul’daki vatandaşlarımız hangi ve ne gerekçe ile hala orada rehine bulunmaktadırlar. MİT bu konuda Hükümete bilgi verdi. Oradaki vatandaşlarımızın orada kalması kimin kararıydı?” diye konuştu.

 

“Kendime göre sola otururum”

 

Kurultay sonrası yeni seçilen MYK üyeleri ilk kez biraya geldi. Toplantı salonuna en erken Ercan Karakaş geldi. Mehmet Bekaroğlu ve Enis Berberoğlıı salona birlikte giriş yaptılar. MYK üyeleri masaların üzerinde bulunan isimlere göre oturdular. Bekaroğlu, masada yanlış yere oturunca karşısında bulunan Veli Ağbaba, “Biraz daha sola oturun” diye seslendi. Bunun üzerine Bekaroğiu’nun kendine göre sola kaydığını görünce, Ağbaba, “Size göre değil, bize göre sola oturun” diye şaka yaptı. Bunun üzerine Bekaroğlu ise, “Ben kendime göre sola otururum” diye yanıt verdi.

 

 

Kaynak: Yurt Gazetesi