Cemil Tugay: 31 Mart’ta CHP’li belediyeler, kazanmak zorunda!

Cemil Tugay: 31 Mart’ta CHP’li belediyeler, kazanmak zorunda!
24 Mart 2024 11:06

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, “22 yıldır Türkiye’de demokrasi adım adım baskı altına alındı. Ülkede demokrasi her geçen gün biraz daha zayıflıyor. Yerel seçimler bu mücadelenin ayaklarından biri. 31 Mart’ta CHP’li belediyeler, kazanmak zorunda. Bu hayati öneme sahip. Bu seçimde sandıkta Türkiye ittifakına ihtiyacımız var. Çünkü insanlarımız çok fazla yokluk ve yoksulluk içindeler. Bunu değiştirmek zorundayız” dedi.

 

 

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nin yemeğine katıldı. Programda birçok siyasi parti belediye başkan adayının da bulunduğunu gören Başkan Tugay, “Bu zenginliği korumalıyız” dedi. İzmir Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Murat Arslan ise Cemil Tugay’a, destek vereceklerini söyledi.

 

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Çiğli Akvaryum Kafe’de İzmir Alevi Bektaşi Kültür Derneği yönetimi ve üyeleri ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Murat Arslan’ın daveti ile İYİ Parti, AKP, Türkiye İşçi Partisi (TİP) belediye başkan adaylarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de katıldığı programda, Başkan Tugay’a destek mesajları verildi.

 

YEREL SEÇİMLERİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 
Daha sonra 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri hatırlatan Tugay, “22 yıldır Türkiye’de demokrasi adım adım baskı altına alındı. Ülkede demokrasi her geçen gün biraz daha zayıflıyor. Yerel seçimler bu mücadelenin ayaklarından biri. 31 Mart’ta CHP’li belediyeler, kazanmak zorunda. Bu hayati öneme sahip. Bu seçimde sandıkta Türkiye ittifakına ihtiyacımız var. Çünkü insanlarımız çok fazla yokluk ve yoksulluk içindeler. Bunu değiştirmek zorundayız” dedi.

 

 

“ADALETLİ DAVRANMAK ZORUNDALAR”

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizden olanı seçin hizmet gelsin” sözlerini de eleştiren Başkan Tugay, şunları söyledi: “Hükümetin bir şehre yatırım yapma görevi varsa yapmak zorunda. Neden? Çünkü ellerindeki o kaynağı sizler veriyorsunuz, halk veriyor. Adaletli davranmak zorundalar. ‘Bizden olursanız hizmet ederiz, olmazsanız etmeyiz’ demek faşist ve diktatörce bir yaklaşımdır. Türkiye hiçbir zaman bu tür faşizan düşüncelere teslim edilmeyecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olursam, oy verin vermeyin hepinize hizmet edeceğim.