Cemil Çiçek Prizren'de Türklerle buluştu

Cemil Çiçek Prizren'de Türklerle buluştu
21 Mart 2013 09:33

Bir dizi temasta bulunmak üzere Kosova’da bulunan TBMM Başkanı Cemil Çiçek , Prizren’de yaşayan soydaşlarla bir araya geldi.

 

 

 

Kosova’da görev yapan Türk askerini ziyaret eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet daha sonra Prizen’de yaşayan  Türklerle bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti tarafından geçtiğimiz yıl açılan Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde Prizenli Türklerle bir araya gelen Çiçek, burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.

TBMM Başkanı Çiçek, Türkiye ile Kosova arasında çok yakın bir ilişki olduğunu belirterek ”Devletten devlete, hükümetten hükümete ve şimdi de parlamentodan parlamentoya var. Ancak bunun çok ötesinde halktan halka bir ilişki var. En önemlisi de odur. Çünkü halktan halka olan ilişki bir gönül ilişkisidir. Biz Kosova ile böyle bir dostluk ve kardeşlik ilişkisi içerisindeyiz. Çünkü ortak coğrafyamız var, ortak tarihimiz var, ortak inançlarımız var ve ortak kültürümüz var. bu nedenle biz Türkiye olarak Kosova’ya çok farklı bakıyoruz.

Bağımsızlığını kazandığı günden beri hem siyaseten hem ekonomik olarak hem güvenlik açısından hem de başka alanlarda Kosova’nın hak ettiği yere gelmesi ve bu ülkenin insanlarının huzur ve refah içerisinde yaşaması için elimizden gelen çabayı ve gayreti gösteriyoruz. Hiç şüphesiz buradaki Türk varlığı bizim için son derece önemlidir. Biz tüm Kosovalıları kardeş ve dost olarak biliyoruz. Bunlar içerisinde hiç şüphesiz Türk varlığının da ayrı bir değeri ve önemi var. Çünkü Türk varlığı buradaki Kosova devletinin asi kurucu unsurudur.

Onlarla ilişkilerimizi de kültürel kimliklerini kendi varlıklarınız muhafaza ederek ve bu toplumla bu ülkeyle de entegre olarak daha güçlü daha müreffeh bir hale gelebilmesi için de Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti olarak Parlamentomuzdaki tüm partilerimizle birlikte bir çaba ve gayret gösteriyoruz” dedi.