Çemberleme Makinesi Alırken Kullanılacak Alan Önemli

Çemberleme Makinesi Alırken Kullanılacak Alan Önemli
28 Aralık 2022 16:26

Endüstriyel alanda uzun yıllardır kullanılan çemberleme makineleri, teknolojinin gelişimi ve modern yapısı sayesinde pek çok model çeşitliliğine sahip olmuştur. Profesyonel bir biçimde paketleme yapabilen ürünlerde ürün ebatı ve çalışma olanağı sınırsızdır. Özellikle 7/24 durmaksızın çalışan fabrikalarda rahat kullanıma sahip olması, oldukça dayanıklı ve güçlü olduğunun bir göstergesidir. Çemberleme makinesi alırken kullanım alanının önemi konusunda teknopaksatis.com’dan Murat Özkan ile kısa bir konuşma gerçekleştirdik.

Doğru Çemberleme Makinesi Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Paketlerin sabitlenir olması, açılma yapmaması ve ürünün güvenle kullanımının sağlanması adına ihtiyaca uygun çemberleme makinesi seçimi yapılmalıdır. Piyasada genel olarak tercih edilen modeller, düşük kapasiteli yarı otomatik çemberleme makinesi ve tam otomatik çemberleme makinesi olmaktadır. Günlük sirkülasyona, isteğe, amaca ve ihtiyaca uygun olmak üzere ambalaj sektörü için farklı malzemeden üretilen çemberleme makineleri de bulunmaktadır.

 

Daha uzman ve profesyonel olarak kullanım gerçekleşecek ise tam otomatik çemberleme makineleri tercih edilmelidir. Hızlı çalışması sayesinde rahatlıkla seri üretim gerçekleştirilebilir. Güçlü yapıları ve dayanıklılığı ile gece gündüz çalışabilir, kolay arızalanmaz. Bu nedenle büyük imalatçılar, üretim hattına rahat bir şekilde entegre olabilmelerinden dolayı, ambalaj ve koli paketleyici firmalar genel olarak tam otomatik çemberleme makinesini tercih etmektedir.

 

Günümüzde en sık tercih edilen yarı otomatik çemberleme makinelerinin bu denli tercih edilmelerinin özellikleri, kullanım kolaylığına sahip olması ve son derece hızlı olmalarıdır. Çeşitli sektörler tarafından kullanılan, her türlü küflü ve nemli ortamlarda çalışabilen, arıza olduğunda düşük maliyetler ile tamir edilebilen ürün olmasından dolayı firmalar tarafından diğer çemberleme makinelerine nazaran daha çok tercih edilmektedir. Çalışan hayatını kolaylaştırmasından dolayı ciddi bir ihtiyaç haline gelmiştir.

2. Nerede Kullanılır?

 

Her iki makine de pek çok alanda rahatlıkla kullanılabilir oluşu ile tercih edilmektedir. Tam otomatik çemberleme makineleri genel olarak manavlar, marketler, kutu ve şişe paketlemeleri, fabrikalar ve ahşap paketleme işlemlerinde kullanılır. Geniş bir kullanım alanına, güçlü oluşuna ve yoğunluğa sahip olması ile ünlüdür. Yarı otomatik çember makineleri tekstil, toprak ve inşaat, matbaa ve basım, gıda ve dağıtım sektörlerinde kullanılmaktadır. Orta ve büyük ölçekli firmaların, pratik kullanımından dolayı tercih ettiği makinelerdir.

 

Her türlü paketleme işlemine uygun üretilen çemberleme makinelerinde çeşit oldukça fazladır. Aynı zamanda modern tasarımlara sahip olmaları ile kullanılan alanlarda yalın bir görünüm yaratır. Verimli sonuçlar elde etmek için sektör, makine ve yapılacak iş arasında belirli bir uyum bulunmalıdır. İhtiyacı en iyi şekilde karşılar. Hızlı ve seri üretime uygunluk sağlaması sayesinde neredeyse her fabrikanın barındırdığı bir ürün olmaktadır.