Çankaya’da kazan kaynıyor!

Çankaya’da kazan kaynıyor!
9 Mart 2017 11:00

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’in Belediye Meclisi’nde kendisine muhalif olan CHP’lilerin desteği ile Meclis Başkanvekili olan Emre Çakır’a istifa etmesi için baskı yaptığı ortaya çıktı

 

 

 

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, Çankaya Belediye Meclisi’ndeki bazı CHP’li meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Alper Taşdelen arasında yaşanan krizler devam ediyor. Nisan 2016’da Çankaya Belediye Meclis Başkanvekilliği seçimi öncesi gerçekleştirilen CHP Grubu toplantısında Belediye Başkanı Alper Taşdelen bu koltuğa meclis üyelerinden Atakan Akyıldırım’ın getirilmesini istedi. Ancak Başkan Taşdelen’in isteğine rağmen Taşdelen karşıtı olduğu iddia edilen 21 meclis üyesinin oyunu alan Emre Çakır, CHP Grubu’nun tek adayı olarak seçime girdi ve meclis Başkanvekili oldu.

 

 

BARDAĞI TAŞIRDI

 
Emre Çakır’ın meclis başkanvekili seçilmesinin ardından başta imar olmak üzere pek çok önemli komisyonun başına Taşdelen’e muhalif isimler gelirken Çankaya Belediye Meclisi’nde toplam 38 meclis üyesi bulunan CHP Grubu arasında tartışmalar yaşandığı kulislere zaman zaman yansıdı. Taşdelen ve muhalif CHP’li meclis üyeleri arasındaki tartışmada bardağı taşıran son damla ise Taşdelen’in izinli olduğu dönemde Belediye Başkan Vekili olarak atadığı meclis üyesi Kadir Yıldırım’ın kanunlara aykırı olarak Belediye Meclisi’ni yönetmesi oldu. Kadir Yıldırım’ın ağustos ayındaki Belediye Meclisi’ni yönetince bazı CHP’liler duruma tepki gösterirken AK Parti’li Meclis üyeleri ise kanuna aykırı olduğu gerekçesi ile Yıldırım’ın oturumu yönettiği toplantıları yargıya taşıyacak.

 

 

 

 

İSTİFA BASKISI

 
Çankaya Belediye Meclisi’ndeki CHP krizi sürerken Başkan Alper Taşdelen’in Meclis Başkanvekili Emre Çakır’a istifa etmesi konusunda baskı yaptığı iddia edildi. Çankaya’daki CHP kulislerine Taşdelen’in ileride belediye başkanlığı için Çakır’ı kendisine rakip gördüğü ifade edilirken Çakır’ın ise istifa baskılarına direndiği öğrenildi. Çankaya’daki CHP’li muhaliflerin şimdi de Nisan’daki CHP Grup Başkanlığı seçimleri için hazırlandığı öğrenildi.

 

 

2