Çanakkale'yi sel ve lodos vurdu

Çanakkale'yi sel ve lodos vurdu
19 Ocak 2013 14:51

ÇANAKKALE’de son günlerde etkili olan lodos fırtınası ve sağanak yağış, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Aşırı yağışlar nedeniyle Kepez Deresi taştı, lodosta 8 tekne battı.

Çanakkale’de sağanak yağış kent merkezi ve bazı ilçelerinde gece boyu etkili oldu. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 32 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Aralıklarla şiddetini arttıran yağış nedeniyle kentteki bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Kent merkezine bağlı Kepez Beldesi’nde, limanının yanından denize akan Kepez Deresi taştı. Taşkın Kepez Balıkçı Barınağı’ndaki 2 balıkçı teknesini batırdı.

Yine Çanakkale merkezine bağlı yazlık tatil beldesi olan Dardanos Mahallesi’nde de, denizde demirli olan 6 balıkçı teknesi gece etkili olan lodos nedeniyle battı. Bazı tekne sahipleri sabah batan teknelerinin içindeki suyu boşaltmak için büyük çaba harcadı. Bir balıkçı, batan teknesindeki suyu boşaltıp, tekrar yüzdürebilmek için uğraşırken, bir yandan da dalgalarla da mücadele etmeye çalıştı.


 
Biga ilçesinde ise aşırı yağışlar nedeniyle bu sabah Kocabaş Çayı taştı. Kocabaş Çayı kenarında park halinde bulunan iki araç sular altında kaldı. Sular altında kalan araçlar kepçeyle çıkarıldı. Şiddetli yağış, dün akşam saatlerinde de Bayramiç ilçesinin içinden geçen Tabaklar Deresi’nin taşmasına neden olmuştu.