Çağdaş Hukukçular Avukatlar Günü'nü kutlamayacak

Çağdaş Hukukçular Avukatlar Günü'nü kutlamayacak
4 Nisan 2013 15:39

Bursa’da Adalet Sarayı önünde toplanan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi üyeleri ellerindeki, “Savunmaya özgürlük” yazılı pankartla basın açıklaması yaptı.

 

 

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi üyesi 30 kişi, ellerindeki “Savunmaya özgürlük” yazılı pankartla adalet sarayı önünde basın açıklaması düzenledi. Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz’ün de katıldığı açıklamada konuşan Şube Başkanı Aslı Evke Yetkin, “Ülkemiz son dönemde artan savunmaya yönelik baskıların arasında bir Avukatlar Günü’ne daha girmekteyiz. 5 Nisan sadece avukatların günü değil, aynı zamanda demokrasinin temel ilkelerinden olan savunma ve adil yargılanma hakkı için mücadele günüdür. Ülkemizdeki cezaevi kampüsleri içine sıkışmış adaletten uzak tutuklu yargılanan meslektaşlarımız gerçeği göz önünde bulundurulduğunda Avukatlar Günü’nü kutlamayacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz” dedi.

 

 

“MESLEKTAŞLARIMIZIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ”

Meslektaşlarının mesleğe ve adalete yönelik baskılara karşı örgütlenerek birlikte göğüs germeleri gerektiğine değinen Yetkin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Unutulmamalıdır ki derneğimize ve avukatlara yönelik bu baskılar esasında savunmaya, mesleğimize ve meslek onurumuza yöneliktir. Avukatları sindirme ve yıldırma girişimidir. Bizler çağdaş hukukçular olarak meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu nedenlerle Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi olarak Avukatlar Günü’nü kutlamadığımızı, savunmaya özgürlük şiarıyla mücadeleden de asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla sunarız.”

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.