Şanlıurfa çadır kentte gerginlik

Şanlıurfa çadır kentte gerginlik
27 Mart 2013 12:55

35 bini aşkın Suriyeli sığınmacının barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde, sabah saatlerinde çıkan yangında 1 kız çocuğunun ölmesi, 2 ablasının ise yaralanmasının ardından gerginlik çıktı.

 

 

 

 

Daha önce de 6 kişinin yangınlarda yaşamını yitirdiği çadır kentte önlemlerin yetersiz olduğunu iddia eden 1500 kadar Suriyeli, idare binalarını taşladı. Arapça slogan atarak yönetimi istifaya çağıran ve idare binalarını taşlayıp uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa, güvenlik güçleri zırhlı araçlardan basınçlı su ve gazla müdahale etti.

 

 

 

 

 

Çok sayıda polis, jandarma ve zırhlı aracın takviye olarak gönderildiği çadır kentte gerginlik devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

YANGINLARDA 16 SURİYELİ SIĞINMACI ÖLDÜ

 

Öte yandan, kış boyunca Ceylanpınar ve Akçakale’deki çadır kentlerde çıkan yangınlarda 15 kişi yaşamını yitirdi. Ceylanpınar’da bulunan Telhamut Çadır Kenti’nde geçen yıl 24 Aralık’ta çıkan yangında 5 çocuk ölürken, 15 Ocak’ta çıkan yangında ise 3’ü çocuk 4 kişi yaşamını yitirdi.

 

 

Akçakale’deki Süleymanşah Çadır Kenti’nde ise 8 Ocak’ta çıkan yangında birbirine akraba 5 kişi, 12 Şubat’ta ise 10 yaşındaki 1 çocuk öldü. Yangınlarda ölenlerin sayısı, bu sabah yaşamını yitiren 7 yaşındaki Sudra El-Hammut ile birlikte 16’ya yükseldi.