‘Brüt maaşı 300 bin TL olan Erkan, ev bulamıyorsa kapıcısı ‘Sadık abi’ ne yapsın? Karacaahmet’ten mezar mı baksın?’

‘Brüt maaşı 300 bin TL olan Erkan, ev bulamıyorsa kapıcısı ‘Sadık abi’ ne yapsın? Karacaahmet’ten mezar mı baksın?’
18 Aralık 2023 10:16

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın “Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı” açıklamasını eleştirdi.

 

 

“Erkan, göründüğünden saf mı, yoksa bizi mi işletiyor, anlamak mümkün değil. Goldman Sachs’ta, First Rebuplic Bank’ta, Marsh McLennan’da yöneticilik yapmış Erkan’ın memleket gerçeğinden bihaber olmasını çok yadırgadım” diyen Saymaz, “Brüt maaşı 300 bin TL olan Erkan, ev bulamıyorsa kapıcısı ‘Sadık abi’ ne yapsın? Karacaahmet’ten mezar mı baksın? Ki, geçen gün mezarlara zam geldi, biliyorsunuz” diye sitem etti.
Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın kiralara ilişkin hazırladığı raporundaki şu bilgileri hatırlattı:

“İPA raporuna göre 2019’dan 2023’e kadar yalnızca beş mahallede kira fiyatları bir miktar azaldı. Diğer 959 mahallede artış yaşandı. Azalma yüzde 0.6 düzeyinde kalırken, artış 13-21 kat arasında değişiyor.”

Saymaz devamında da “Kiraların azaldığı, daha doğrusu Erkan’ın bütçesine göre ev bulabileceği mahalleler şöyle” diyerek sıraladı:

“Fatih Rüstempaşa, Çatalca Örencik ve Oklalı, Tuzla Anadolu ve Silivri Beyciler. Kira fiyatlarında en yoğun artış Eyüpsultan, Kağıthane, Üsküdar, Beykoz, Başakşehir ve Küçükçekmece’de görülüyor. Artış oranı Eyüpsultan’da yüzde 213, Kağıthane’de yüzde 198, Üsküdar’da yüzde 195, Beykoz’da yüzde 185, Başakşehir’de yüzde 184 ve Küçükçekmece’de ise yüzde 174.”

 

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.