Böcek beyinlilerin şu yaptıkları

Böcek beyinlilerin şu yaptıkları
10 Aralık 2012 13:16

Beş gün önce basında, yeni böcekler bulunduğuna, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde bu yeni böceklere adlar verildiğine ilişkin haberler yer aldı.
 
Baki KARAKOL H&H HABER YORUM

“Böcek beyinli” adamlar, yeni bulunan böceklere, “Atatürk” ve Osmanlı padişahlarının Latince’ye uyarlanmış adlarını vermişler!
 
Böcek beyinlilerden başka ne beklenirdi ki?!.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı saygın hukukçu ve iyi bir Atatürkçü Tansel Çölaşan haklı olarak sert çıkış yaptı, “Karafatmaya, ‘Atatürk’ ismi konulamaz. Böcek, ‘Atatürk’ ile özdeşleştirilemez” dedi.
 
Bu tümcede, tek katılmadığımız “Karafatma” sözcüğüdür. Şundan: Bugün, yeni bulunan böceklere “Atatürk” ve Osmanlı padişahları adı veren “böcek beyinli”lerin ağabeyleri, amcaları, dayıları, halaları, teyzeleri, ablaları yıllar önce de, İstiklal Savaşımızın kadın kahramanlarımızdan “Fatma Seher”in adını, “Karafatma” diye bir böcüye verdiler. Çünkü… 1955 yılında yaşama gözlerini kapayan Erzurumlu Fatma Seher’e, esmerliğinden dolayı “Kara Fatma” diyen, dünya lideri Kemal Atatürk’tür.  
 
Kemal Atatürk’e olan kinlerini böylesi dolambaçlı yollarla dışa vuran “böcek beyin”lilerin, ulusal davamızın, savaşımızın kadın kahramanlarından “Kara Fatma”nın, bir böcekte “ad” olarak anılması, bu tarihsel yanlışa ve ayıba son verilmemesi hep içimizi sızlatmıştır, sızlatmaktadır…  
 

Bilgi donanımlığını bildiğimiz ve hayran kaldığımız ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın “bir anlık dalgınlığı” da içimizi sızlatmıştır.


 
Umarız, Çölaşan “bir anlık dalgınlığının” düzeltisine gider, ulusal kahramanımız “Kara Fatma” adının kara böcekle anılmamasına çalışır, kitlelerin bu konuda duyarlı olmasına öncülük eder…


 
Bu iş, yalnız Tansel Çölaşan’a bırakılmamalıdır. Yanlışın ayırtında olan her yurttaş eyleme geçmelidir, toplumu bilgilendirip aydınlatmalıdır, her bir böcüye, “böcek beyinli” Atatürk karşıtlarının adlarını vermelidir ve bunu topluma yerleştirmelidir….