Bitcoin satın al

Bitcoin satın al
11 Şubat 2023 13:55

Kripto para dünyasında en sık şekilde yapılan Bitcoin satın al işleminin nasıl yapıldığı hakkında bilgiye erişilebilir. Karmaşık bir altyapıya sahip olan borsa üzerinde işlem yapmak oldukça kolaydır. Kullanıcılar istedikleri zaman işlem yapabilir. 7/24 erişilebilen site üzerinden güvenli şekilde alım ve satım yapılabilir.

 

BTC Nedir?

BTC, Bitcoin için kullanılan kısaltmadır. Bitcoin; merkeziyetsiz şekilde, herhangi bir kuruma bağlı olmayan dijital para birimidir. Blockchain sistemi üzerinde kurulmuş olan kripto para birimlerinden biridir. Devlet desteği olan birimlerden farklı olarak herhangi bir banka aracılığı olmadan internet üzerinden transfer imkanı sunar. Bitcoin Madenciliği kapsamında toplam 21 milyon Bitcoin bulunsa da yaklaşık olarak 17 milyon Bitcoin kullanılır durumdadır. Kripto paralar arasında üne sahip olan birimlerden biri olarak Bitcoin satın al işlemleri merak konusu olur.

Bitcoin Satın Alma Yöntemleri

Kripto para piyasası üzerinden işlem yapmak isteyen kullanıcılar sitenin sunduğu kurallara uygun şekilde işlem yapabilir. EgeMoney kullanıcıların Türk Lirası üzerinden işlem yapmasına izin verir. Hatta platform kripto birimleri üzerinden alım işlemlerinin yapılmasını da destekler. Kullanıcılar hesap oluşturma sırasında kişisel bilgilerin yanı sıra banka hesaplarının da bilgilerini girer. Kullanıcı ait olan banka hesabının IBAN’ı üzerinden işlemler gerçekleştirilir.

Bitcoin ile Ne Yapılır?

Kullanıcılar satın aldıkları Bitcoin’ler ile neler yapabilecekleri hakkında ben sorular sorabilir. Kripto para borsasının bu kadar yaygın şekilde tercih edilir olmasının ana sebeplerinden biri yatırım aracı olarak kullanılmasıdır. Oldukça uzun süreler önce kripto paralar piyasaya sürülmüştür, ancak yakın zaman içinde daha fazla üne sahip olmuştur. Kripto para birimlerinin fiyatları talep ve arz durumlarına göre şekillenir. Kripto paralara olan talebin artması ile fiyatlarda yükselişler görülmüştür. Fiyatların artması ile insanların yatırım aracı olarak kripto paraları tercih etmesi gözlenmiştir.

Bitcoin ile Karlı İşlemler

Sadece yatırım aracı olarak değil aynı zamanda farklı işlemler için de Bitcoin kullanılabilir. Kripto borsası üzerinde Bitcoin ile para takas yapmak mümkündür. EgeMoney kullanıcıların Bitcoin alım ve satım işlemleri yapmasını destekler. Günümüzde yaygın şekilde tercih edilen yatırım aracı olan Bitcoin, EgeMoney üzerinde en geniş işlem hacmine sahip olan kripto para birimidir. Satın alınan Bitcoin varlıkları satılarak farklı kriptolar üzerine yatırım yapılabilir.

EgeMoney Bitcoin satın al işlemlerini yatırımcılar için en kısa süre içinde tamamlar. Geniş bir hacme sahip olması ve uzun süredir piyasada bulunması Bitcoin’in yatırımcıların ilk tercihi olmasını sağlar. EgeMoney üzerinde güvenli şekilde birçok işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Kripto borsası üzerinden Bitcoin ile işlem yapılabilir. İster satın alıp yatırım yapılabilir, ister takas ile farklı kripto paralara sahip olunabilir. Bitcoin gibi büyük ve değerli kripto paralar ile uzun süreli yatırımlar da yapılabilir. EgeMoney borsası içinde yer alan yatırımcıların ilk tercihi Bitcoin olur. Talep ve arza bağlı olarak fiyatı belirlenen Bitcoin, uzun vadeli yatırımlarda karlı olabilir.