Birileri MİT’in veri tabanına girip!..

Birileri MİT’in veri tabanına girip!..
6 Aralık 2013 11:58

Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu CHP milletvekili Mustafa Balbay hakkında verdiği kararı değerlendirdi. Çelik, “Bırakırlar mı bırakmazlar mı mahkeme karar verir. Siz içerideki birini aday gösteriyorsunuz. ‘Bu milletin seçtiği vekildir derhal dışarı çıkarın’ diyorsunuz. Bunu hukuka karşı bir hile olarak görüyorum” diye konuştu.

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dershane tartışmaları ve bir gazetede yayınlanan MGK kararlarıyla ilgili olarak Hüseyin Çelik, “Birileri bulanık suda, sisli havada avlanmaya çalışıyor. AKP’yi kendi tabanıyla nasıl çatıştırabiliriz? diye düşünenler var. Biz halkımızla kavga eden hükümet olmadık” dedi.

 

İÇERİDEKİ BİRİNİ ADAY GÖSTERİYORSUNUZ HUKUKA KARŞI BİR HİLE

 

Anayasa Mahkemesi’nin Mustafa Balbay hakkında verdiği kararı değerlendiren Çelik, “Uzun yargılama infaza dönüştürülmemeli. Tutukluluk süresi bu kadar uzun olmamalı. Bırakırlar mı bırakmazlar mı mahkeme karar verir. Siz içerideki birini aday gösteriyorsunuz. ‘Bu milletin seçtiği vekildir derhal dışarı çıkarın’ diyorsunuz. Bunu hukuka karşı bir hile olarak görüyorum. Tabiiki millet iradesi içeride olmalıdır. Bile bile mahkemelerin buna müsaade etmeyeceğini bilerek aday göstermemelidir” diye konuştu.

 

BAKANLARIN İSTİFA EDİP ETMEYECEĞİNE BAŞBAKAN KARAR VERECEKTİR

 

Belediye başkanı adayı olarak gösterilen bakanların istifa etmemesi gerektiğini söyleyen Çelik, “Bakanların istifa etmelerine gerek yok. Bakanların istifa edip etmeyeceklerine Sayın Başbakan karar verecektir. Ben istifa etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Ben de bakanken seçimlere girdim bir sorun da olmadı. Haksız rekabet gibi bir endişe var. Binali beyin adaylığı ilan edilmedi. Başbakanımız açıklayacak. Binali bey İzmir’den adayımız olacak. Bakanların yasal olarak istifa etmelerini gerektirecek bir durum söz konusu değil” şeklinde konuştu.

 

HİZMET CEMAATİ AK PARTİ’YE OY VERDİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretleri kapsamında Fethullah Gülen Hareketi’nin ABD’deki temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelmesini eleştiren Çelik şöyle konuştu: “CHP hep Gülen cemaati aleyhinde bulundular. Adeta yok etmek için ellerinden ne geldiyse yaptılar. Son dershaneler meselesinde, CHP’liler bir anda dershane savunucuları oldular. CHP aynı CHP. Zihniyet aynı. Şimdi bir fırsat yakaladım nasıl kızıştırabilirim. Kendime bir pay çıkarabilir miyim? Hizmet cemaati kime yakın derseniz AKP’ye oy verdiler. Kapı kapı dolaştılar. Şu an acaba ben nasıl kızıştırabilirim diye düşünüyorlar. Bu iki yüzlülük. Gülen cemaati ile kahvaltıda bir araya gelmesini yadırgamıyorum. Medeni insanlar bunu yapar. Diğer cemaatlerle de keşke bir araya gelseler. Dost postu giymeleri inandırıcı gelmiyor.”

 

Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, fişleme iddialarıyla ilgili haberlerin MİT içinden sızdırıldığını yineleyen Çelik, “MİT’in bir veri tabanı var ve her taraftan bilgiler gelir buraya. Biraz önce söylediğim çerçevenin dışında MİT güvenlik soruşturması raporu hazırlayıp göndermez. Gönderirse suç işlemiş olur. Birileri -ki büyük ihtimal içerden birileri- MİT’in veri tabanına girip bunları servis ediyor. Sayın Abdullah Gül tarafından MİT’e bir yazılı talimat verildi ve ‘Bundan böyle somut olmayan bir şey yazılmayacak’ denildi” diye konuştu.

 

ABDULLAH GÜL TARAFINDAN MİT’E TALİMAT VERİLDİ

 

Abdullah Gül tarafından MİT’e bir yazılı talimat verildiğini belirten Çelik, “Ama MİT’te yapılan bazı fişlemelerin olduğu iddia edildi. Malumunuz devletin gizlilik değeri olan yerlerde askerler, hakimle, savcılar, bakanlıklarda çalışanlarla ilgili olarak bir yere atanacakları sırada bir güvenlik soruşturmaları yapılır. AKP’den önce bu güvenlik soruşturmaları çok subjektif değerlendirmelere dayanıyordu. İnsanlar bunlarla mağdur edilebiliyorlardı. 58. hükümetin başbakanı olan Sayın Abdullah Gül tarafından MİT’e bir yazılı talimat verildi ve ‘Bundan böyle somut olmayan bir şey yazılmayacak’ denildi. Gerçekten ispatlanabilir bilgi ve belgelerin dışında dedikoduya dayalı bilgilerin yazılmaması talimatı verildi” diye konuştu.

 

BİRİLERİ MİT’İN VERİ TABANINA GİRİP BUNLARI SERVİS EDİYOR

 

Çelik, “MİT’in bir veri tabanı var ve her taraftan bilgiler gelir buraya. Biraz önce söylediğim çerçevenin dışında MİT güvenlik soruşturması raporu hazırlayıp göndermez. Gönderirse suç işlemiş olur. Birileri -ki büyük ihtimal içerden birileri- MİT’in veri tabanına girip bunları servis ediyor” dedi.

 

SÖZÜ EDİLEN BİLGİLER HİÇBİR KURUMA GÖNDERİLMEMİŞTİR

 

MİT yönetiminin bilgisi haricinde olan bir arz notunun varlığına dikkat çeken Çelik şöyle konuştu: “Son günlerde özellikle AKP hükümetiyle girdiği tartışmalarla öne çıkan hükümete ters düşen bazı gruplar hasetsen seçilmiş ve bu kavgayı kızıştırmak isteyen, kendileri adına bir şeyler çıkarmak isteyen insanların ürünü olabilir. Bir de arz notu var orada; bundan sonra bu bilgiler nasıl sirküle edilecek nasıl değerlendirilecek nasıl gönderilecek meselesini içeriyor. Bu arz notu da üst düzey MİT yönetiminin bilgisi haricinde olan bir arz notudur ve buna göre de bir yerlerde işlem yapılmamıştır. Sözü edilen bilgiler de hiçbir kuruma gönderilmemiştir.”