‘Birçok İyi Partili, ‘Gerek var mıydı bu kadar gerginlik çıkarmaya, parti olarak ne yapacağız şimdi?’ diyormuş’

‘Birçok İyi Partili, ‘Gerek var mıydı bu kadar gerginlik çıkarmaya, parti olarak ne yapacağız şimdi?’ diyormuş’
6 Mart 2023 08:40

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan ağır suçlamalarla kalkmasının ardından partililerin telefona dahi çıkmadığını belirterek ‘Sıkıntı sanılandan da daha büyük anlaşılan’ yorumunu yaptı.

 

 

Can Ataklı’nın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:
“Kuyuya bir taş attılar, şimdi ‘Nasıl çıkarırız?’ diye düşünüyorlar. Kimler mi? İYİ Partililer tabii. Masayı devirince istedikleri kişiyi cumhurbaşkanı seçtireceklerini sandılar. Ama hesap tutmayınca bir anda açıkta kalıverdiler. Partide şimdi bunun telaşı var.

Aldığım bilgilere göre birçok İYİ Partili, ‘Gerek var mıydı bu kadar gerginlik çıkarmaya, köprüleri bu kadar atmaya, parti olarak ne yapacağız şimdi?’ diyormuş. İşte bunları kaynağından öğrenmek için cumartesi günü yakın tanışıklığım ve hukukum olan partinin iki genel başkan yardımcısı ile bir danışmanını ve bir milletvekilini aradım.

Biri hariç hiçbiri telefonunu açmadı. Sadece Milletvekili Aytun Çıray telefonu açtı, ‘Can, ben sizi beş dakika içinde arıyorum’ dedikten sonra kapattı. Sonra da aramadı. Sıkıntı sanılandan da daha büyük anlaşılan.”