Bir zahmet Ayşenur Bahçekapılı karşılasın kendisini

Bir zahmet Ayşenur Bahçekapılı karşılasın kendisini
15 Ağustos 2014 17:30

Demin okudum, teamüller gereği Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan’ı devir teslim töreni öncesinde Meclis’te karşılama görevi yaşça en kıdemli olan Meclis Başkanvekiline ait olup, bu durumda Erdoğan’ı karşılama görevi yaşça en kıdemli Meclisbaşkanvekili olarak Güldal Mumcu’ya düşüyormuş.

 

Safile USUL H&H YORUM

 

Ama Güldal Mumcu mazeret belirtip de gelmezse o gün Meclis’e, o zaman da bu iş diğer bir Meclis Başkanvekili olan AKP’li Ayşenur Bahçekapılı’ya düşermiş.

 

Bence Tayyip E.’yi bir zahmet Ayşenur Bahçekapılı karşılasın ve CHP Milletvekili Güldal Mumcu TBMM tutanaklarına Tayyip E.’yi TBMM’de Cumhurbaşkanı olarak karşılayan TBMM mensubu olarak geçmesin.

 

Bu işi Ayşenur Bahçekapılı’nın zevkle yapacağından da eminim ayrıca, ki, bu vesileyle Tayyip E.’ye bol bol yaranma fırsatı da elde eder ve bu da onun kişisel istikbaline artı olarak dönebilir.

 

Ama bir CHP’linin Tayyip E.’yi Meclis’de Cumhurbaşkanı olarak karşılaması, aman Allah, olacak şey değil.

 

Kasalarda gayri-meşru para sayan birisi istediği kadar toplam seçmenin % 37 oyu ile seçilmiş olsun bir CHP’li tarafından karşılanamaz.

 

Üstelik bizim o müstesna tarihimize ve bugün Vatikan’a bile Atatürk dedirten o kurucu ve şekillendirici siyasi talomuza çok büyük bir yakışıksızlık olur bu.

 

Ayşenur Hanım karşılayıversin başkanını.

 

YASA MASA TANIMAZ O

 

Anayasa hukukçuları bugün Tayyip Erdoğan’ın artık AKP’nin başında duramayacağını, hele de YSK Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Anayasa gereği AKP ile ilişkilerini kesmesi gerektiğini anlatıp, durdular.

 

Oysa yasa yasaları tanıyanlar için anlatılır.

 

“Ben bu yasayı zaten tanımıyorum, başka bir düzen kuruyorum” diyenlere yasalar anlatılarak bir sonuç elde edilemez.

 

Tabii, değerli hukuçularımız bunları kamuoyuna anlatmalı ama bu anlatımın Tayyip E. için bir sonuç doğurabileceğini zannetmek çok garip olur.

 

O zaten şimdiden, bırakın AKP’yi bizzat nasıl kumanda edeceğinin programını yapmış olmayı, Yargı yılı açılış konuşmasında kimleri konuşturmayacağını, anında twitter yasağı sağlayacak düğmeleri Çankaya’da nasıl oluşturacağını, MİT’i nasıl doğrudan kontrol altında tutmaya devam edeceğini, YAŞ toplantılarında kimleri emekli edeceğini, hangi kurumun neresine ot tıkayacağını vs. vs. planlamış durumda.

 

O devletin sahibi olmak istiyor, ona anlatılacak yasalar ancak devletin sahibi olma yolunda yeni yasaları nasıl oluşturacağı olabilir. (ama tabii, bu heves Tayyip Bey’in maalesef kursağında kalır)

 

Bu kapsamda not olarak da; yasalar ancak ve ancak işleyen ve ortakça kabul edilen makro kurallı devlet düzenlerinde bir anlam taşır. Ve, yasaların işlemesi ve her durumun vatandaşlar için hesaplanabilir olması için önce bu makro kurallı devlet düzenini tesis etmek gerekir.

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Bir numaralı hedef İmamoğlu
Bozdoğan Kemeri sessiz bir tanıktır
Demek ki bir değişiklik yok