‘Beş ‘benzemez’ siyasetçinin iki yıldır ilmek ilmek ördüğü ‘bir olalım’ mayası Anadolu’da tutmuş’

‘Beş ‘benzemez’ siyasetçinin iki yıldır ilmek ilmek ördüğü ‘bir olalım’ mayası Anadolu’da tutmuş’
25 Nisan 2023 08:08

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Anadolu’dan 14 Mayıs izlenimlerini aktardı. Zeyrek, “14 Mayıs seçimlerinde ötekileştirici, suçlayıcı kavga diline karşı, bir olmayı savunan bir dip dalgası gelecek” yorumunu yaptı.

 

 

Zeyrek, yazısında, “Bayram tatili, arabaya atlayıp Ankara’nın etrafındaki beldelerde dolaşmak, insanlarla sohbet etmek için iyi bir fırsat oldu. Size biraz konuştuklarımdan, gördüklerimden söz etmek isterim. Hani diyorlar ya “Anadolu’nun muhafazakâr köylüsü, çiftçisi, tüccarı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermez.” Hiç öyle değil!” ifadesini kullandı.

 

 

Zeyrek şunları kaydetti:

 

“– Anadolu insanı, artık kavgadan gürültüden bıkmış. Bu nedenle Temel Karamollaoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu yan yana gülümserken görmekten memnun.

– Anadolu insanı, oy deposu olarak görülmekten, kendilerine üst perdeden bakılmasından, kabadayı tavırlardan bıkmış. Bu nedenle altı ayrı partinin bütün farklılıklarına rağmen “bir olup” mütevazı bir şekilde aralarında dolaşmasından memnun.

– Anadolu insanı yaşadığı ekonomik zorlukların görmezden gelinmesinden, hep “biraz daha sabır” denilmesinden bıkmış. Bu nedenle “beş benzemez” denilen siyasetçilerin güçlerini birleştirip sorunlarına çözüm aramasından memnun.

Bakın göreceksiniz:

 

14 Mayıs seçimlerinde ötekileştirici, suçlayıcı kavga diline karşı, bir olmayı savunan bir dip dalgası gelecek. 14 Mayıs’ta silahları, füzeleri, köprüleri yolları, beton binaları insanın önüne koyan anlayışa karşı “önce insan” diyen bir dip dalgası gelecek. 14 Mayıs’ta vasatın tahakkümünü savunanlara karşı insanca yaşamı koyan bir dip dalgası gelecek. Çünkü “beş benzemez” siyasetçinin iki yıldır düşe kalka, ilmek ilmek ördüğü “bir olalım” mayası Anadolu’da tutmuş.”