"Ben aşı olmayı düşünmüyorum"

"Ben aşı olmayı düşünmüyorum"
3 Kasım 2009 13:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, domuz giribi aşısı konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı düşünmediğini belirterek “Ben aşı olmayı düşünmüyorum” dedi.Bakan Akdağ, bugün domuz gribi aşısı olmuş ve Başbakan ile Cumhurbaşkanı’nın da aşı olacağını açıklamıştı. İşte Erdoğan’ın sözleri:

“Domuz gribiyle alakalı olarak bir çok spekülasyon yapılıyor. Ben bir şeyi ifade etmek istiyorum. Lütfen öpüşmeyin, tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayınız. Dezenfekte imkanı varsa hemen dezenfekte ediniz.

Aşı konusuna gelince sağlık bakanımla aynı şekilde düşünmüyorum. Bu konuda vatandaşım kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse eyvallah. Ama etmiyorsa, muhakkak yaptırmanız gerekir diye bir kampanyanın yürütülmesi doğru değildir. Ama ne diyorum, eğer ebeveyn ben bunu istiyorum diyorsa, bu olmalıdır. Çünkü otoritelerde değişik değişik kanaatler belirliyor. Kimisi olmalıdır, kimisi olmamalıdır diyor. İsteğe bağlı olarak hazırlığımızı yaptık. İsteyene bunlar yapılıyor, yaptırılıyor. Şahsen ben aşı olmayı düşünmüyorum”

habertürk