Belediye Başkanı'na tutuklama

Belediye Başkanı'na tutuklama
10 Haziran 2012 10:22

Van’da önceki gün PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, eski Van BDP İl Başkanı avukat Cüneyt Caniş ve eski Başkale Belediye Başkanı ile Bekir Kaya’nın danışmanı İhsan Güler tutuklandı. Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan ise serbest bırakıldı.
 
Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı vekilliğince terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik yürütülen operasyon kapsamında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, BDP İl Eş Başkanı Mihriban Şah, eski Van BDP İl Başkanı Avukat Cünety Caniş, eski Başkale Belediye Başkanı ve Bekir Kaya’nın danışmanı İhsan Güler ve bazı partililer gözaltına alınmıştı.
 
Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp sorguları tamamlanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan ve eski Van BDP İl Başkanı Avukat Cünety Caniş ve eski Başkale Belediye Başkanı ve Bekir Kaya’nın danışmanı İhsan Güler dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçiridikten sora adliyeye çıkarılmışlardı.
 
Yaklaşık 9 saat süren savcılık sorgusunda Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, BDP İl Başkanı Mihriban Şah, eski Van BDP İl Başkanı avukat Cüneyt Caniş ve eski Başkale Belediye Başkanı ve Bekir Kaya’nın danışmanı İhsan Güler tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilirken Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan ise savcılıktan serbest bırakıldı.
 
Yaklaşık 8 saat süren mahkeme sonucu Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, eski Van BDP İl Başkanı Avukat Cünety Caniş ve eski Başkale Belediye Başkanı ve Bekir Kaya’nın danışmanı İhsan Güler tutuklanırken Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile BDP İl Başkanı Mihriban Şah tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Mahkeme sonrası polis, olası olaylara karşı güvenliği üst seviyeye çıkarırken Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, eski Van BDP İl Başkanı Avukat Cüneyt Caniş ve eski Başkale Belediye Başkanı ve Bekir Kaya’nın danışmanı İhsan Güler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma hastanesine getirildi. Aynı güvenlik önlemleri altında zanlılar F Tipi Cezaevi’ne götürüldü.
 
Öte yandan operasyon sırsında gözaltına alınan ve adliyeye tek çıkartılan Muradiye İlçesi BDP’li Belediye Başkanı İzzet Çelik, emniyetteki sorgusunun ardından önceki gün gece nöbetçi mahkemeye çıkarılmış, kalp rahatsızlığı olduğundan dolayı çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.