‘Bazı din görevlileri, 3-5 bin dolara ‘Peygamberin soyundandır’ belgesi düzenliyor’

‘Bazı din görevlileri, 3-5 bin dolara ‘Peygamberin soyundandır’ belgesi düzenliyor’
11 Ekim 2020 10:07

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bazı din görevlilerinin 3 ila 5 bin dolara ‘Peygamberin soyundan geldiği’ iddiasıyla sahte ‘Seyit’lik belgesi şeceresi düzenlediğini yazdı.

 

 

Saygı Öztürk, “3 bin dolara ‘Peygamberimizin soyundandır’ şeceresi” başlıklı köşe yazısında bazı din görevlilerinin 3-5 bin dolara ‘Peygamberin soyundan geldiği’ iddiasıyla sahte ‘Seyit’lik belgesi şeceresi düzenlediği iddiasını gündeme getirdi. İddiaya göre, söz konusu belgeyi Mısır’dan almak isteyenlerin ise 50 bin dolar ödediğini, bu doğrultuda daha kapsamlı belge alabildiğini kaydetti.

 

Öztürk’ün yazısından ilgili bölüm şöyle:

 

“Şanlıurfa’da bazı din görevlileri 3 bin 5 bin dolara Peygamberimizin soyundan geldiğine ilişkin sahte ‘Seyit’lik belgesi şeceresi düzenliyor. Mısır’dan bu belgeyi alanların faturası ise daha kabarık. 50 bin dolara daha kapsamlı Peygamber soyundan geldiğine ilişkin şecere hazırlanıyor. Seyyidler ve Şerifler Kültür Araştırma Derneği Başkanı Hüseyin Zerraki, “Sahte, 10 binden fazla seyit var. Gerçek seyidlerin kaydı İstanbul Müftülüğü arşivindedir” diyor ve sahte şeyhlere, seyidlere “Dikkat” diyor.”

xKN8hevLlyFKK0t7qOe7ejp1DRT5EUIBYnazMkZ2