Bayram gibi yaşayamadık

Bayram gibi yaşayamadık
22 Ağustos 2012 17:16

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün vefat eden teyzesi Meliha Er’in cenaze namazı sonrasında Şeyh Cami’nde toplanan vatandaşlara bir konuşma yaptı.

Erdoğan “Bu bayramı bayram gibi yaşayamadık” diyerek, Ramazan Bayramı’nda art arda gelen kötü haberler nedeniyle tüm Türkiye’nin yaşadığı hislere tercüman oldu.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Aile adına şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Malum ‘Teyzeler annelerin yarısıdır’ der büyüklerimiz. Bizim değerler sistemi içinde de böyledir. Teyzemle bizim aramızda adeta evlat-anne ilişkisi hep olagelmiştir. Hakikaten de teyzem de altı erkek evladını hassasiyet içerisinde yetiştirmiş bu vatana kazandırmıştır.

Bu bayram hakikaten bayram gibi yaşayamadık.

Bir tarafta Gaziantep’teki olay, bu olayda da malum rabbimin hükmü mucibince şehit olduğuna inandığımız kardeşlerimizi hakka uğurladık.

Aynı şekilde Şırnak’ta görev devir teslimine giderken şarampole yuvarlanan dokuz askerimizi bir köy korucu kardeşimizi hakka uğurladık.

Bu arada Fatma Şahin bakanımızın değerli validelerini ve teyzemizi hakka uğurluyoruz. Daha nice ebediyete uğurladığımız insanımız var.

Arakan bir çileyi yaşıyor, Suriye bir çileyi yaşıyor.

Bizim bu ülkede terörle mücadelede sorumluluk alan herkesle bu sorunu paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Bunda kapımızı kimseye kapamadık. Yeter ki çözüme yönelik öneri olsun. Yapmaya hazır olduğumuzu söyledik.

Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan yılmak yok. Bu tabi bir matematik değil “İki kere iki dört” diyesin. Bu sosyal bir vaka. Asosyal ve zalimlerle mücadele ediyorsunuz. Bunu da sonuna kadar sürdüreceğiz.

Onun için şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Eğer ölüm olsaydı, hiç ölür müydü peygamber hükmü biz insanlar için. Bu şahadette de böyle, normal eceli müsemmada da böyle.

İşte Gaziantep’te yavrucak gitti. Dün 12 bugün 1 yaşında. Anneler, aynı aile. Aynı şekilde ruhlarını teslim ettiler. Bunun bedelini bu zalimler bu dünyada da ödeyecekler, ebedi alemde de ödeyecekler.

DANIŞTAY BAŞKANI CENAZEDE

Bu arada Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu da Erdoğan’ın teyzesinin cenaze törenine katıldı.