Baykal, Sarıgül’e karşı Antalya’da Akaydın’ın kellesini mi istedi?!

Baykal, Sarıgül’e karşı Antalya’da Akaydın’ın kellesini mi istedi?!
4 Kasım 2013 10:50

CHP‘de belediye başkan adayları belirleme çalışmaları sürerken, adaylık çekişmeleri bütün hızıyla sürüyor.

 

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın yeniden aday yapılmaması konusunda Baykal-Kılıçdaroğlu anlaştı” iddiası ortalığı karıştırdı. Baykal’ın, Sarıgül’e ses çıkarmama karşılığında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Antalya il kongresinde karşı karşıya geldiği Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın CHP’DE BAYKAL-KILIÇDAROĞLU ANTALYA İÇİN ANLAŞTI iddiası CHP’yi kulislerini hareketlendirdi.

 

Akaydın yerine Muhittin Böcek

 

CHP’de şimdi de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı tartışması yaşanıyor. Aday adayları sık sık Ankara’da Genel Merkez yöneticilerinin kapılarını aşındırırken, kulislere düşen bir iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre, Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı için anlaştı.

 

İddia edilen anlaşma uyarınca şu andaki Başkan Prof.  Dr. Mustafa Akaydın aday gösterilmeyecek. Yerine halen Konyaaltı belediye başkanlığını yürüten Muhittin Böcek aday yapılacak. Buna karşılık da Deniz Baykal Sarıgül’ün İstanbul’dan aday gösterilmesine itiraz etmeyecek.

 

CHP’liler, Baykal’ın Akaydın’dan intikam almaya çalıştığını öne sürdüler. Genel seçimlerde milletvekili listesini Baykal’ın yaptığı ve iyi sonuç alınmadığını kaydeden bir grup CHP’li Aydınlık’a yaptığı açıklamada, “Akaydın Hoca’nın bir dönem daha devam etmesinde yarar var. Antalya bazı siyasilerin kişisel hırslarına, kişisel hesaplarına alet edilmemelidir. Şu anda CHP’nin ve Antalya halkının arkasında duracağı adaylardan biri şu anki başkan Akaydın, diğeri de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak’tır. Bu ikisinden biri olursa Antalya da CHP de yarar görür” dediler.

 

Kaynak: Aydınlık Gazetesi