Baykal: Bülent Arınç yanlış kapıyı çalıyor

Baykal: Bülent Arınç yanlış kapıyı çalıyor
30 Nisan 2013 16:37

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Kızılcahamam’daki Parti toplantısında e-muhtıra dönemine ilişkin açıklamalarda bulunup eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP eski genel başkanını suçlaması üzerine , Antalya Milletvekili Deniz Baykal yazılı basın açıklaması yaptı.

Bülent Arınç’ın Partisinin Kızılcahamam’daki toplantısında e-muhtıra dönemine ilişkin yaptığı açıklama Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı kızdırdı ve Baykal yazılı bir basın açıklaması yaparak Arınç’a cevap verdi.

BİR ARINÇ KLASİĞİ

Yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Arınç’ı eleştiren Baykal, “Bir Bülent Arınç klasiği ile daha karşı karşıyayız. Önce itham ediyor, sonra tevil ediyor. Önce suçluyor, sonra amacım o değildi diyor. Gene öyle yapmış. Ama bu defa yanlış kapıyı çalıyor. Ben Arınç’ın muhatabı değilim. Başka kapıya.” dedi.

GEÇMİŞTE GÖREV YAPMIŞ İNSANLARI SUÇLAMAK MEZİYET DEĞİL

“Günlük tartışmalarla, söylediği yalan yanlış sözlerle köşeye sıkışınca, geçmişte şerefle görev yapmış insanları suçlayarak sözlerinin sorumluluğundan sıyrılmaya çalışmak ruh asaletini yansıtan bir davranış değildir. Eğer Sayın Arınç önce karşı çıkıp, sonra boyun eğenleri, el pençe divan duranları görmek istiyorsa kendi saflarına bir göz atsın. Cumhuriyet Halk Partisi ve Deniz Baykal dün ne söyledi ve yaptıysa, bu gün de aynısını söylemeye ve yapmaya devam ediyor.” sözlerini de ekledi.