Baykal: Bir oyla krizin kıyısından dönüldü!

Baykal: Bir oyla krizin kıyısından dönüldü!
24 Ocak 2017 17:32

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Türkiye açısından çok kritik bir konuyu gündeme getirdi ve bugünkü oylamasında ‘Türkiye’deki demokratik kurumların işleyişi konusunun masaya yatırılıp yatırılmamasını’ oyladı. Türkiye için kritik madde sadece bir oy farkla Türkiye lehine sonuçlandı. Oylamaya 11 AKP’li üyeden ise sadece birisinin katıldığı ortaya çıktı. AKPM üyesi CHP’li Deniz Baykal “Biz günlerdir kulis yapıyorduk” dedi.

 

 

Zeynep Gürcanlı / Sözcü

 

 

 

Son dönemde yaşanan gelişmelerin Türkiye’yi üyesi olduğu Avrupa Konseyi karşısında zor durumda bıraktığı ortamda, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) yapılan oylama Ankara’nın Avrupa’yla geniş çaplı bir kriz yaşamasını frenledi. Bu talep önce AKPM’nin üst düzey organlarından olan büro tarafından ele alındı. Bürodan çıkan karar, beklentilerin aksine ve komisyonların çağrısına rağmen, Türkiye lehine oldu. Büro, konunun acil gündem maddesi olarak perşembe günü ele alınmasına bir oy farkla karşı çıktı.

 

 

 

AKP’LİLER KATILMADI!

 

 

 

Türkiye’nin denetime alınıp alınmaması konusunun ele alındığı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) oylamasına AKPM üyesi 11 AKP’liden 10’u katılmadı. CHP adına orada olan Antalya milletvekili Deniz Baykal “Oylamada sadece Talip Küçükcan vardı. 10 vekil katılmadı. AKP korktu” diye konuştu.

 

 
KULİS YAPTIK AMA OY KULLANMADIK

 

 

 

Deniz Baykal, CHP’li vekillerin birkaç gündür “AKPM’de Türkiye aleyhine bu kararın çıkmaması için kulis yaptıklarını” belirtti ve şöyle dedi “CHP olarak kendimizle çelişmemek için katılmama kararı aldık. Günlerdir kulis yapıyoruz ve kulislerde tek bir adam yüzünden Türkiye’nin cezalandırılmamasını söylüyoruz. Ancak AKP’nin sorumlu olduğu insan hakları ihlallerine yönelik eleştiriler konusunda kendimizle çelişmemek adına biz de oylamaya katılmadık” diye konuştu. Baykal’ın dışında CHP heyetinden; İlhan Kesici ve Ayşe Gülsüm Bilgehan da toplantılarda hazır bulundu.