Başsavcılıktan açıklama

Başsavcılıktan açıklama
28 Mayıs 2012 16:49

28 Şubat soruşturmasının 5. dalgasında dönemin kuvvet komutanları ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ifadeye çağrıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bugünkü operasyon ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Operasyonda 9 kişinin ifadeye çağrıldığı vurgulanan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Kamuoyunda ’28 Şubat süreci’ olarak bilinen ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ suçu ile ilgili 5 bin 237 sayılı TCK’nın 312-1(765 sayılı TCK’nın 147) maddesi kapsamında 25.05.2012 günü İstanbul, İzmir, Silivri ve Datça (Muğla) Cumhuriyet Başsavcılıklarına CMK 251-6 maddesi gereğince yazı yazılarak 9 şüphelinin 28.05.2012 pazertesi günü CMK 250. madde ile Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekiliğinde ifade vermeleri için hazır edilmeleri istenilmiştir. İfadesi alınacak şüphelilerden 5’i Ankara Cumhuriyet Vekiliğine getirilmiş, 4 şüphelinin ise İstanbul’dan Ankara’ya uçak ile nakillerinin sağlanması beklenilmektedir.

4 KOMUTAN ANKARA’YA GÖTÜRÜLDÜ

28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul’da Emekli orgeneraller Teoman Koman, Hikmet Köksal, İlhan Kılıç ve Ahmet Çörekçi gözaltına alındı. Polis ekiplerince Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Koman, Köksal, Kılıç ve Çörekçi, adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. 4 emekli orgeneral daha sonra saat 15.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’ndan Ankara’ya götürüldü.

BATI ÇALIŞMA’NIN ZİRVESİNE YÖNELİK

28 Şubat soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 5. dalganın “Batı Çalışma Grubu”un en üst makamına yönelik olarak yapıldığı öğrenildi. Şüpheliler, ”Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”le suçlanıyor.