Başbakan'a yakın yazarın Yeni Akit'le savaşı!

Başbakan'a yakın yazarın Yeni Akit'le savaşı!
26 Haziran 2012 09:44

AKP’ye yakın Yenişafak Gazetesi’nin kuşkusuz en etkili yazarlarından Ali Bayramoğlu’na son günlerde Yeni Akit Gazetesi Ermeni diye saldırıyordu. Yeni Akit’in bu tacizleri Başbakan’a oldukça yakın yazar Bayramoğlu’nu bile bakın böyle çileden çıkardı:

Not: Karanlık kampanya hakkında
Habervaktim sitesi ve bazı Akit Gazetesi yazarları, hakkımda yürüttükleri iftira ve karalama kampanyasını bir süredir yoğunlaştırdılar. Gizli Ermeni olduğumu ve Ermenicilik yaptığımı iddia eden son hayasızlıklarına, yazıyla karşılık vermeyi düşünmüyordum.

Ama başta kendi gazetem Yeni Şafak, Taraf ve Star’ın sayfalarında, pek çok yazar arkadaşımın köşelerinde, okurların internette, sosyal medyada, bu kampanyaya verdiği tepki ve bana verdikleri destek bu satırları yazmamı kaçınılmaz kılıyor.
Şunu söylemem gerek: Bu tür kampanyalara dindar, laik, solcu, sağcı kesimlerden farklı isimlerin ortak tepki vermesi, beni ve bu vakıayı aşan bir biçimde, mutluluk vericidir.

Bu kampanya üzerine söyleyeceklerimi bir süre önce Yasemin Çongar’ın talebi üzerine Taraf Gazetesi’ne yazılı olarak göndermiştim. Bir kısmını tekrar etmekle yetineyim:
“Yalanlarla, sinsi ve hain imalarıyla hem sizi hem düşüncenizi hedef gösteriyorlar. İtibarsız ve vurulası kılmaya çalışıyorlar. Kin kusmaya, Kürt meselesinde siyaset karşıtlığıyla başladılar. Kürtçülük ve Ermenicilik, ajanlık, birilerinin adamı olma gibi ithamlarla, hikayeler yazarak devam ediyorlar.

Ağır bir nefret suçu işliyorlar… Kimliğini gizleyen sinsi ve gizli Türk düşmanı vurgusuyla Kürtlüğü, özellikle Ermeniliği hem bir hakaret aracına çeviriyorlar, hem gizli, saklı, sinsi olanla özdeşleştiriyorlar. Ve onu imha edilesi olarak tanımlıyorlar. 1915, Hrant cinayeti gibi pek çok olayı gerçekleştiren zihniyetin ve onun takipçilerinin bugün hala aramızda böyle rahatlıkla ve fütursuzca dolaşıyor olması, boğucu…”