Başbakan: FETÖ lideri gelecek hesabını verecek

Başbakan: FETÖ lideri gelecek hesabını verecek
7 Ağustos 2016 20:20

Yenikapı’daki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “16 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan ayrılırken ne kadar umutluysa milletimiz bugün o kadar umutludur. 6 Ekim 1923’te geldikleri gibi giden düşmanın arkasından ne kadar coşkuluysa bugün de o kadar coşkuludur” dedi.

 

 

 

 

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı’da milyonların katılımıyla düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşuyor.

 

Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları:

 

Yollara düşen, şimşek gibi çakan, sel gibi coşan huduttan hududa yol bulup koşan cepheden cepheye soranlarındır. İstanbul, ey aziz İstanbul, bugün muhteşemsin İstanbul. 29 Mayıs 1453’te Sultan Fatih şehre girdiğinde ne kadar heyecanlıysa bugün o kadar heyecanlısınız İstanbul

 

15 Temmuz demokrasi şehitlerimizin ailelerini yürekten selamlıyorum. CHP’nin değerli Genel Başkanı’nı ve CHP’lileri darbeye karşı dik durduktan yürükten selamlıyorum. MHP’nin Genel Başkanı’nı ve bütün ülkücüleri Cumhurbaşkanımızın yanında durdukları için yürekten selamlıyorum. KKTC’den kalkıp gelen Başbaşkanı da yürekten selamlıyorum.

 

16 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan ayrılırken ne kadar umutluysa milletimiz bugün o kadar umutludur. 6 Ekim 1923’te geldikleri gibi giden düşmanın arkasından ne kadar coşkuluysa bugün de o kadar coşkuludur Türk milleti. 27 Mayıs 1994 bir Türkiye sevdalısını, bir Kasımpaşalıyı, bir yiğit adamını seçerken ne kadar güzel İstanbul o kadar güzelsin bugün.

 

Nazım Hikmet’ten, “Emret ki ölelim, emret. güneşi içiyoruz sesinde. akın var güneşe akın. güneşi zapt edeceğiz güneşin zaptı yakın…”

 

Ahmet Cevad’dan: “İnciler dök gel yanına, sırmalar diz sağ koluna, fırtınalar dursun yana, selam türkün bayrağına…”

 

Ahmet Arif’den… “Bunlar engerekler ve çiyanlardır, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları, tanı da büyü…”

 

97 yıl önce düşman uçaklarından kimse korkmadı. 15 Temmuz’da da üzerimizden uçaklar uçtu. Yine bu aziz millet şehit oluruz dedi.
Çanakkale’de destan yazan bu millet, 15 Temmuz’da ikinci bir destan yazdı.
Bizi öldürmeyen her darebe bizi daha da güçlendirir.

 

Türk, Kürt, Alevi, Sünni arasındaki muhabbeti daha da güçlendireceğiz.
Birlikte Türkiye olursak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Buradaki tarihi gözümün gibi koruyacağız.
Demokrasiden taviz vermeyeceğiz. 15 Temmuz Türkiye’nin mikroplarından temizlendiriği gündür.
Sözlerimi burada noktalıyorum, siz sabırlıklıkla Başkomutanımızı ve Cumhurbaşkanımızı dinlemek istiyorsunuz.

 

FETÖ lideri Türkiye’ye gelecek hesabını verecektir.