Bahar önce Likya'ya gelir

Bahar önce Likya'ya gelir
4 Şubat 2013 09:16

Antalya’nın KAŞ Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ilçede turizmi 12 aya yaymak için yürüttüğü ‘Dört Mevsim Kaş Projesi’ kapsamında, Likya Yolu Bahar Yürüyüşü düzenlendi.

 

 

 

Kaş Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen panele Demre Kaymakamı Kaş Kaymakam Vekili Yusuf İzzet Karaman, Kaş Belediye Başkan Vekili Birol Engin, Kaş Turizm Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, belediye meclisi üyeleri, turizmciler ve Kaşlılar katıldı.

 

 

 

 

Panelde konuşan Belediye Başkan Vekili Birol Engin, Kaş’ın özellikle alternatif turizmde önemli bir marka olduğuna işaret ederek, “Ancak Kaş’ta turizm 4-5 aya sıkışmış durumda. BAKA ile birlikte yürüttüğümüz Dört Mevsim Kaş Projesi ile Kaş’ta turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Her mevsim turizm alternatifi olan, üzerinde dört mevsim çiçek açan Likya Yolu’nun tanıtımını yapmak istiyoruz. Bu projede, ‘Bahar önce Likya’ya gelir’ sloganıyla Likya Yolu’nu tanıtacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

Demre Kaymakamı ve Kaş Kaymakam Vekili Yusuf İzzet Karaman da, Kaş’ın Türkiye’de 12 ay turizm yapılabilecek bir yer olduğuna değinerek, “Dört mevsim de dalış yapılabilen, denize girilebilen, yamaç paraşütü, Likya Yolu yürüyüşü yapılabilen bir yer. Dört Mevsim Kaş Projesi ile, Likya Yolu’nun iyi bir kış turizmi alternatifi olarak tanıtılacağına inanıyorum” dedi. Daha sonra turist rehberi Ersin Demirel ile Dean Livesley, Likya Yolu’nu, rotaları, Likya Yolu yürüyüşünün Kaş turizmine katkılarını anlattı.